MEÜ’deki 31 Suriyeli öğrenciye burs geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’deki 31 Suriyeli öğrenciye burs geldi


 

Savaştan etkilenen ülkelere eğitim ve girişimcilik alanlarında destek sağlayan Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu olan SPARK, Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) eğitim gören 31 Suriyeli öğrenciye burs imkanı sunacak.

SPARK Türkiye Proje Koordinatörü İbrahim Halil Timurtaş ile proje yürütücüleri Habip Avcı, Rüya Mehdi, Ezgi Acar ve Ola Enis; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette SPARK Türkiye Proje Koordinatörü İbrahim Halil Timurtaş projeye ilişkin bilgi aktardı. Uzun vadeli bir proje yürüttüklerini belirten Timurtaş; Irak, Ürdün, Lübnan, Filistin ve Türkiye olmak üzere toplamda 700 öğrenciye burs verileceğini kaydetti. Timurtaş, gerçekleştirdikleri projeyle Suriyeli üniversite öğrencilerine, kaliteli eğitim alma, modern bilgiye ulaşma, sosyal ilişkilerini güçlendirme ve ekonomik gelişme imkanı sağlama gayretinde olduklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Çamsarı ise Mersin’de 250 bin civarında Suriyelinin yaşadığını, üniversitemizde 700 civarında Suriyeli öğrencinin eğitim aldığını belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Rektör Prof. Dr. Çamsarı, ülkelerindeki savaşın etkisiyle ilimize göç eden Suriyelilerin geldikleri ilk yıldan bu yana adaptasyon sağlamaları konusuna önem verdiklerini belirtti.

SPARK Türkiye proje ekibi, 24 Kasım Cuma günü yaptıkları ziyaretin ardından burs alacak öğrencilerle bir araya geldi. 27’si ön lisans olmak üzere 31 öğrencimiz, sivil toplum kuruluşu olan SPARK ile protokol imzaladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA