GELECEĞİN GENÇ DAHİLERİ KODLAMAYI ÖĞRENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN GENÇ DAHİLERİ KODLAMAYI ÖĞRENDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen, ‘Geleceğin Programcıları Genç Dahiler Projesi’ne ait tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetleri doğrultusunda, toplam 82 öğrencinin katılımıyla ‘Kodlama Saati’ etkinliği gerçekleştirildi.

Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası’nda 180’den fazla ülkede gerçekleştirilen ve milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir hareket olan Kodlama Saati etkinliğinde, 9 farklı okuldan toplam 82 çocuk tüm dünya ile aynı anda kodlama yaptı. Her yaştan öğrenci ve öğretmenin katıldığı Kodlama Saati etkinliği ile programlama konusunda farkındalık yaratma çalışmaları hayata geçirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Kodlama Saati etkinliğine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Koca, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mutlu Nisa Ünaldı Coral da katıldı ve çocuklar ile birlikte kodlama yaptı.

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK GELECEĞİN İNŞASINDA ÖNEMLİ OLAN EĞİTİMİN FARKINDAYIZ”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı. Etkinliğin, öğrencilerin eğitim hayatına ve geleceklerini planlamalarına nasıl katkı sağlayacağını dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, “İçinde bulunduğumuz yüzyıl insanoğlunun belki de en hızlı geliştiği günlerini ve anlarını oluşturmuştur. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğin inşasında önemli olan eğitimin farkındayız. Son yüzyılda bahsetmiş olduğum yüzyılın en önemli kısmını bilişim teknolojileri kapsamaktadır. Ancak bilişim teknolojilerinin en önemli kısmı da yazılımdır. Evimizde kullandığımız her eşyada devasa şekilde yazılım ve donanım bulunmaktadır. Bilgisayar bir oyun aracı olarak görülüyor ama bugün inanın dünyanın her köşesinde bilgisayarlar büyük önem arz ediyor. Bu yüzden bizler de bu işin mutfağına girmeliyiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi de bunun farkında olan bir yönetim anlayışıyla, Mersin Üniversitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir projeye imza atmış ve bunun öneminin ve farkındalığının Mersin genelinde artırılmasını sağlamak için işbirliği gerçekleştirmiştir” dedi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kodlamanın küçük yaşlarda öğrenilmesinin etkisinin önemli olduğunu vurgulayarak, “En çok kullanılan sosyal ağ, yani Facebook’un kurucusu Zuckerberg kod yazmayı 9 yaşında öğrenmiştir. Bugün dünyanın en büyük bilgisayar devi olan Bill Gates ilk programını 13 yaşında yapmıştır. Erken yaşlarda henüz çocuğun zihni yalnızca bilgisayar oyunlarıyla dolmamışken ona programın nasıl oluştuğunu anlatmak onlar açısından son derece önemlidir. Kod okur-yazarı olmak geleceğin sihirbazı olmaktır. 21. yüzyılın öğrencisi problem çözebilen, analiz yapabilen, eleştirel düşünebilen, girişimci, programlama becerisine sahip bireylerdir.  Programlama öğrenmek insana sistematik düşünme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor. Geleceğin dahilerinin bizim çocuklarımız arasından çıkacağına inanıyorum. Onları aydınlık bir gelecekte başarılı, azimli ve kariyer sahibi bireyler olarak hayal ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mutlu Nisa Ünaldı Coral, kodlama eğitimlerinde neler yapıldığını anlatarak, “Bu etkinlik tüm dünyada yaklaşık 180 ülkede milyonlarca öğrencinin aynı anda yaptığı bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bizlere ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de katılımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” diye belirtti.
Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, proje ekibinde yer alan hocalara sertifikalarını verdi. Öğrenciler etkinlik sonunda tablet bilgisayarlar ile kodlama yaptı.
Etkinlikte, öğrencilere eğitim uzmanı Turan Özgür Öksüz ve robotik uzmanı Mustafa Çağlayan Durmaz tarafından Bilişim Temelli Bilim Etkinlikleri eğitimi verildi. Verilen eğitim sayesinde öğrenciler, sistematik düşünme, problem çözebilme, hafıza becerilerini geliştirme, karar verme ve eleştirel düşünme gibi konularda kendilerini geliştirebilecek.
Ayrıca, Geleceğin Programcıları Genç Dahiler Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’ne bir adet, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Aydınlıkevler İlkokulu’na bir adet olmak üzere iki adet bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Proje kapsamında laboratuvarlarda kullanılmakta olan 42 adet bilgisayar, 42 adet tablet, 2 adet projeksiyon, 2 adet yazıcı, 2 adet video konferans kamerası, 2 adet Access Point ve projeye ait görünürlük ve tanıtım faaliyetleri Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Bilişim ürünleri temin edilen laboratuvarlarda, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümü öğretim görevlileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belli kriterlere göre seçtiği 780 öğretmene eğitici eğitimleri verildi. Ayrıca Haziran 2017 itibari ile bin 590 öğrenci eğitimlere katılım sağladı. 7-22 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen Avrupa Kodlama Haftası’nda Büyükşehir Belediyesi’ne Codeweek Organisers EU tarafından sertifika verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA