DAHA NE BEKLİYORSUNUZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?


 

Toroslar’daki bir ilkokulda vahim iddialar

Toroslar’daki Bahriye İlkokulu’nun duvarlarının aylardır yapılmaması nedeniyle tedirginlik içinde yaşayan veliler, son olarak bir erkek şahsın bir kız öğrenciyi “Sana para vereceğim” diyerek dışarıya çıkartmaya çalışması üzerine ayaklandı.

Mehmet Nabi Batuk 

Toroslar Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin ilçedeki Turgut Türkalp Mahallesinde yaptığı yol ve kaldırım çalışmaları sırasında Bahriye İlkokulu ile Ortaokulu binalarının duvarlarını, demir bloklarla yenilemek ve daha güvenli hale getirmek amacıyla yıktı. Ancak yıkım işlemlerini tamamlayan belediye ekipleri bütçeden yeteri kadar kaynak bulamadığı gerekçesiyle çalışmalarına devam edemedi. Yaklaşık 5 aydan beridir kaynak aktarılmayı bekleyen okul duvarının yapılamaması öğrenci velilerini de tedirgin etti. Son olarak yaşanan bir olayda kimliği belirsiz erkek bir şahsın 3’üncü sınıfta okuyan bir kız öğrenciyi “Ağabeyin sana para verecek” diyerek dışarıya çıkartmaya çalışması üzerine ayaklanan öğrenci velileri okul önünde nöbet tutmaya başladı. Okuldaki öğrencilerin duvarlar üzerinden rahatça atlayıp okuldan çıkabildiği görülürken, yetkililere duvarın bir an önce tamamlanması çağrısı yapıldı. 

“PARA VERECEĞİZ DİYEREK ÇOCUKLARI DIŞARI ÇAĞIRIYORLAR”
Bahriye okulunda 3’üncü sınıfta okuyan kız çocuğunun kimliği belirsiz bir şahıs tarafından dışarı çağrıldığını ancak kızının nöbetçi öğretmene bilgi vermesi üzerine söz konusu şahsın okulun güvenlik görevlisi tarafından okuldan uzaklaştırıldığını öne süren Anne Kibar Mehmetoğlu, yetkililerden duyarlılık çağrısı yaparak duvarların bir an önce yapılmasını istedi. Anne Mehmetoğlu, “Benim bu okulda üç öğrencim var. Biri ilkokul diğeri ikisi ortaokula gidiyor. Geçen günlerde bir erkek nöbetçi öğrenciye benim kızımı göstererek abisi ona para verecek söyler misin diye soruyor. Nöbetçi öğrenci de saflığından kızıma gidip ağabeyin dışarıda sana para verecekmiş seni çağırıyor diyor. Ama benim kızım nöbetçi öğrenciye uymuyor ve benim ağabeyim yok diyerek nöbetçi öğretmenine durumu bildiriyor. Nöbetçi öğretmen hemen kızımı oradan uzaklaştırıyor. Sonra okul güvenliği geliyor bu şahsı okuldan uzaklaştırıyor” diyerek yaşadığı olayı anlattı.  

“HIRSIZLAR, SAPIKLAR, UYUŞTURUCU TACİRLERİ KOL GEZİYOR”
duvardan atlayabilir Okul duvarlarının olamaması nedeniyle çocuklarının güvenliğinden endişe ettiğini sık sık işlerini bırakıp okula gelerek çocuklarını kontrol ettiğini kaydeden Anne Mehmetoğlu, “Sabah saatlerinde Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile görüştüm. Bana yetkisinin olmadığını ve yetkilinin Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu söyledi. Sonra ben 147 çağrı merkezini aradım. Buradan da şikayetlerimi yaptım. Diğer velilerle birlikte imza topladık. Nereye başvurmamız gerekiyorsa başvuru yapıyoruz ama şuana kadar herhangi bir gelişme sağlayamadık. Bu okulda hiçbir çocuğun can güvenliği yok. Bu duvarlardan çocuklar istedikleri gibi dışarıya atlayabiliyorlar. Bu duvarlardan çocuklar atlıyorsa hırsızlar, sapıklar, uyuşturucu tacirleri hayli hayli atlayabilir. Bu okul mahallenin içinde kalıyor buraya kimin gelip kimin gittiği belli değil. Bu yüzden yetkililerimizden Bahriye İlkokul ve Ortaokul’unun duvarlarının yapılmasını istiyoruz.  

“ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOK”
Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerinde bütçe yetersizliği nedeniyle 2018’den önce duvarların yapılamayacağını öğrendiklerini ifade eden Anne Kibar Mehmetoğlu, “Bu duvarı yaz aylarında yıkmışlardı. Bugün okulların kapanmasına sayılı günler kaldı. Okula giren çıkan belli değil. Okulda farklı yaş gruplarından çocuklar var. Sık sık öğrenciler arasında şiddet olayları yaşanıyor. İki okulunda bir duvarla ayrılmasını istiyoruz. Bu nedenle bu duvar soruna artık bir çözüm bekliyoruz. Çocuklarımızın can güvenliği yok” diye konuştu. 

“OKULLAR AÇILDIĞI GÜNDEN BERİ KORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ”
Bahriye İlkokulu’nda birisi 1’inci sınıfta diğeri 5’inci sınıfta iki çocuğunun eğitim aldığını ve okul duvarlarının yıkılması nedeniyle çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini ifade eden Ümit Erdemci, “Yaz aylarında okulların tatil oldukları dönemde bu duvarları yol yapıyoruz diye yıktılar. Daha sonra yıktıkları gibi bıraktılar ve bu duvar aylardır bu şekilde bekliyor. Çocukların rahat rahat dışarı çıkabilmesi beni çok endişelendiriyor. Öğrenciler bizim gözümüzün önünde duvardan atlayıp dışarı çıkıyorlar. Okulun çevresinde araç trafiği yoğundur her an bir araba çarpma riski var. Mesela geçenlerde bir kız çocuğunun kimliği belirsiz bir şahıs tarafından dışarıya götürmeye çalışmışlar. Ortalık zaten karışık,, ipsiz sapsız şahıslar okulun çevresinde dolaşıyor. Biz okullar açıldığı günden beri korku içinde yaşıyoruz. Biz bu okulda okuyan öğrencilerin velileri olarak bu duvarın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bu duvarı istedikleri zaman iki günde tamamlayabilirler ama bizim yöneticilerimizde bir boş verdim var. Ama bu durum öğrencilerin hayatlarını tehlikeye atıyor. Bununda bilincindedirler umarım” diyerek endişelerini dile getirdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA