ADALET BEKLİYORLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADALET BEKLİYORLAR!


 

Mersin’de bir barda, ’Kürtçe şarkı söylemediği’ için çıkan tartışma sonucu uğradığı silahlı saldırıda öldürülen şarkıcı Sarp Öztürk, ölümünün 7. yılında ailesi tarafından mezarı başında anıldı.

Kayseri'de yaşayan baba Ali İhsan Öztürk, anne Songül ve kızları Sevgi Öztürk, yakınlarıyla birlikte 17 Aralık 2010 tarihinde çalıştığı barda uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Sarp Öztürk'ü, ölümünün 7. yılında anmak üzere Mersin'e geldi. Çocuklarını, merkez Mezitli ilçesindeki mezarı başında dualarla anan aile, hala katilinin yakalanamamış olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Emekli polis memuru baba Ali İhsan Öztürk, oğlunun mezarı başında yaptığı açıklamada, 7 yıldan bu yana katilin yakalanamamış olmasının, kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Bu konuyla ilgili resmi hiçbir makamdan bilgi de alamadığını ifade eden Öztürk, "Ben Kayseri'de yaşıyorum. Mersin'e gelip gitmek benim için oldukça zor. Hem zaman hem yaş hem de manevi anlamda beni çok yıprattı. Bu yüzden sağlığım da bozuldu, tedavi görüyorum" dedi.

"KATİLİN YAKALANMASI, BİR NEBZE DE OLSA ACIMIZI HAFİFLETECEK"
Oğlunun katilinin yakalanmasını isteyen Öztürk, "Bu adam elini kolunu sallayarak Türkiye'nin içinde istediği gibi geziyor. Ben eski bir emniyetçiyim, bunlardan haberim var. Şimdi eskisi gibi sınırdan girip çıkmak da çok zor değil. Bu kişi istenirse 24 saat içerisinde nerede ise bulunup getirilebilir. Oğlumun geri geleceği yok ama katili bulunursa bir nebze de olsa vicdanen rahatlarız. Bu konuda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Sarp'sız 7 yılın kendileri için çok zor geçtiğini söyleyen Ali İhsan Öztürk, "Benim sıhhatim bozuldu. Sarp öldükten sonra ne bayramımız ne de seyranımız oldu. Evde tadımız tuzumuz kalmadı" diye konuştu.

KAYINBABASI ŞİİR OKUDU
Sarp Öztürk'ü mezarı başında ziyarete gelenler arasında bulunan kayınbabası Ali Babaoğlu ise damadı için yazdığı şiiri okudu. Babaoğlu, "Öldüğü tarihte 5 aylık bebeği vardı. Biraz büyüyüp aklı erdiğinde, çocuklarla oynarken, 'Herkesin babası var, benim neden babam yok?' diyordu. Bunları duyunca ben her gün ölüp ölüp diriliyordum. Bir insanı tutup getirmek bu kadar zor olmasa gerek. Katili yakalanırsa, acımız da bir nebze olsun hafifleyecek" şeklinde konuştu.

KATİLİ 7 YILDIR BULUNAMADI
Mersin'de 17 Aralık 2010 tarihinde, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir barda 'Kürtçe şarkı söylemediği' için çıkan tartışmada silahlı saldırıya uğrayan Türk Halk Müziği sanatçısı Sarp Öztürk (38) öldürülmüş, gitarist Göktay Okçu ile garson Ramazan Koç yaralanmıştı.
Olayın ardından düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, silahı kullandığı ileri sürülen Metin B. ise kayıplara karışmıştı.
Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve ikisi tutuklu 5 kişinin yargılandığı davanın karar duruşmasında, olay günü firari şüpheli Metin B.'nin yanında oldukları belirlenen Şeref P. ile M.P., 'kasten insan öldürme suçuna yardım' etmekle suçlandı. Mahkeme heyeti iki sanıktan Şeref P.'ye önce 'müebbet hapis' cezası verdi, ardından kanunun ilgili maddelerini göz önünde bulundurarak 17 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı. Sanıklardan M.P.'nin ise olay tarihindeki yaşının küçük olması ve tutukluluk süresi de göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Mahkeme, sanıklardan Halil Ö.'yü de firari sanık Metin B.'yi kayırmak suçundan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Davada yargılanan diğer 2 şüpheli hakkında 'beraat' kararı verildi.

KATİL ZANLISI 'KIRMIZI BÜLTEN' İLE ARANIYOR
Öte yandan, olay gecesi silahı kullandığı iddia edilen Metin B.'nin firarda olması nedeniyle yargılanamadığı ve bu kişi hakkında karar verilemediği bildirildi. Cinayet sonrası olay yerinden kaçan ve halen yurt dışında olduğu sanılan Metin B. hakkında yakalama kararı bulunduğu ve kırmızı bültenle her yerde arandığı ifade edildi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA