“Artık sabırlar tükendi” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Artık sabırlar tükendi”


 

Mersin’de eğitim emekçileri, öğretmen Ayhan Kökmen’in iki öğrencisi tarafından öldürülmesine sert tepki gösterdi. Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet olayları üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirlerin ivedilikle alınmasını isteyen eğitimcimler, bakanlığı ve hükümeti “Artık sabırlar tükend

SONER AYDIN

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi, İzmir’in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesini kınayarak, önemli uyarılarda bulundu. Şube adına açıklama yapan başkan Nimet Ercan, öğretmene yönelik şiddet vakalarının artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girdiğini vurguladı.

“KINAMA YETMEZ, ÖNLEM ALIN”

Öğretmenlerin itibarına, sağlığına, canına kast eden şiddet vakalarının eğitim hayatının en hayati problemlerinden birisi haline geldiğini sözlerine ekleyen Ercan, “Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz, ancak yetki sahibi olanların sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Artık yeter, öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığına ve hükümete çağrıda bulunuyoruz, ‘Artık sabırlar tükendi’. Özelde öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için bahsi geçen mevzuat düzenlemeleri için hemen, hiç vakit geçirmeden, derhal harekete geçilmelidir” dedi.

“ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR”

Medya kuruluşlarına öğretmenleri rencide edici haberlerden kaçınmaları çağrısında bulunan Ercan şunları söyledi: “Biz öğretmenler öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. İzmir’deki gibi münferit hadiseler üzerinden öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin. Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz; çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki, eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz, öğrencilerimize aramızda oluşturduğumuz sevgi v e saygıyla dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır. Unutmayalım ki öğretmene sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA