“Ağaçlar budanıyor yeşil azaltılıyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Ağaçlar budanıyor yeşil azaltılıyor”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projeleri” kapsamında yaptığı düzenleme çalışmalarını eleştiren ÇYDD Şube Yönetim Kurulu üyesi Gülten Kolbaşı, “Ekipler Türkiye’nin hiçbir ilinde örneği olmayacak bir yöntemle ağaçları buduyor ve yeşili azaltıyor” diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Nabi Batuk 

Mersin Kent Konseyi’nin ‘Doğa’ konusu ile düzenlediği Genel Kurul Toplatısı’nda ‘Kentimizde park ve bahçelerin tasarımı’ başlığı ile bir sunum yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eski Şube Başkanı ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Gülten Kolbaşı, Mersin Büyükşe,hir Belediyesi’nin parklarda ve yeşil alanlarda gerçekleştirdiği ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ çalışmalarında yeşil alanları azaltıp betonlaştırmayı arttırdığını belirterek duruma tepki gösterdi. ‘Ekipler Türkiye’nin hiçbir ilinde örneği olmayacak bir yöntemle ağaçları buduyor ve yeşili azaltıyor” diyen Kolbaşı, Belediye bürokratlarını uyarılarda bulunarak parklardaki yeşil alanların artırılması çağrısında bulundu.  

“BU MANZARALARI GÖRÜNCE ŞAŞIRIP KALIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin ‘Mersin yeşile doyacak’ sloganı üzerinden yüklenen Gülten Kolbaşı, “Mersin parklarındaki ağaçlar Türkiye’nin hiçbir ilinde örneği olmacak şekilde budanmaktadır. Parklar bu yöntemlerle yeşilsiz kalmakta, yaz aylarındaki sıcaklardan korunmak için oturup biraz dinlemek için bir yer bulmakta zorluk çekiyoruz. Parklarımızın birini düzenleyen belediyemizin ortaya koyduğu tablo şudur: Toprak alanlar yok ediliyor. Yerler betonla veya bazı taşlarla kaplanıyor. Ağaçlar uygunsuz şekillerde budanıyor, palmiye ağaçları adeta telefon direkleri gibi yapraksız bırakılıyor. Bu manzaraları görünce şaşırıp kalıyoruz. Oysaki Akdeniz ikliminin etkili olduğu Mersinimizde ağaçlardaki her yaprak yerlerdeki her otsu bitki havayı yumuşatıp serinleten etkileri olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bizim Büyükşehir Belediyesi’ne önerimiz, büyük cadde ve bulvarlarda kent ekolojisine uygun yeşillendirme ve ağaçlandırma yapmasıdır. Bu alanlarda yapılacak ağaçlandırmalar hem kirli havaları temizleyecek hemde insanları rahatlatacaktır. Kentsel yeşil alanlara erişimi sağlayan ve yeşillendirilmiş yollar hoş yaşanabilir ve insan odaklı şehirlerin anahtarı olacaktır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA