GENÇ YETENEKLER BÜYÜLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇ YETENEKLER BÜYÜLEDİ


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 132. kuruluş yıldönümünü Mersinli sanatçıların verdiği konserle kutladı.

Gecede Mersin’de yetişen ve uluslararası başarılarıyla gurur veren genç keman sanatçısı Yiğit Karataş konser verirken Karataş’a piyano sanatçısı Marina Jincharadze ile yine Mersinli minik piyanist Yahya Azimoğlu eşlik etti. 

GİZEM EKİCİ

Mersin Kenti Edebiyat Ödül Töreni ile başlayan 132. yıl kutlamaları kapsamında, kuruluş günü olan 18 Aralık 2017 tarihinde  MTSO Meclis Üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı ve kutlamalar aynı gün akşam düzenlenen görkemli bir balo ile devam etti. Kutlamalar kapsamında düzenlenen son etkinlik ise Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 132. Yıl Konseri oldu. 
Kokteyl ile başlayan gece Mersin'in yetiştirdiği yeteneklerin dinleyenlere müzik şöleni yaşatan  konseri ile devam etti. İlk olarak sahne alan Yahya Azimoğlu çaldığı 3 parça ile küçük yaşına rağmen geliştirdiği yeteneği ile etkilerken, Karataş ise 8 parça ile dinleyenleri adeta büyüledi. Konser, Meclis Başkan YArdımcısı Murat Çalışkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Sefa Çakır ve Ufuk Maya'nın sanatçılara takdim ettiği plaketlerle son buldu. 

YİĞİT KARATAŞ KİMDİR? 
Mersin’de 1994 yılında dünyaya gelen Karataş, müzik hayatına 9 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladı. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak lise eğitimine burada devam eden Karataş, 2013’te New York’ta bulunan Manhattan School of Music’ten aldığı davet ile tam burslu olarak lisans eğitimini tamamlamak üzere Amerika’ya gitti. Çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönen Karataş çalışmalarına Manhattan School of Music’te ünlü keman pedagogu Albert Markov ile devam etmektedir. 

MARİNA JİNCHARADZE KİMDİR?
Tiflis doğumlu Jincharadze, 1979’da Yetenekli Çocuklar Müzik Okulu’nu altın madalya alarak bitirdi. Yine aynı yıl Tiflis Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Emil Gureviç’in sınıfında eğitimine devam etti. Konservatuvarda eğitim gördüğü sürece Moskova, Sen Petersburg, Paris Konservatuvarlarının profesörlerinin "master class"larına katıldı. 1984 yılında Tiflis Devlet Konservatuvarı’ndan solist, konsermaister, oda müziği solisti ve öğretmen olarak mezun oldu. 2007 yılından bu yana Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalışmaya devam etmektedir. 

YAHYA AZİMOĞLU KİMDİR?
Mersin’de 2008 yılında dünyaya geldi. Vali Şenol Engin İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi olan Azimoğlu aynı zamanda Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümünde yarı zamanlı olarak eğitim görmektedir. Piyano Öğretmeni Marina Jincharadze olan Azimoğlu, henüz genç yaşına rağmen katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli derecelerle dönerek dikkatleri üzerine çekmektedir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA