DOKTORA GİTTİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOKTORA GİTTİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ


 

Toroslar’da 2 aylık bebeğinin aşısını yaptırmaya giden talihsiz E.G isimli vatandaş, kapı eşiğinde hemşire ile konuştuğu sırada doktor İ.A’nın kapıya sert tekme atması sonucu parmağından yaralanırken, şiddetle kapanan kapı nedeniyle kucağındaki bebeği ise ölümden döndü.

Mehmet Nabi Batuk

Geçtiğimiz Perşembe günü 2 aylık bebeklerinin aşısını yaptırmak için Mersin'in Toroslar ilçesinde yer alan Akbelen Aile Sağlığı Merkezi’ne giden anne E.G. ile Baba U.G. ile birlikte merkezden sıralarını beklemeye başladı. Bu sırada anne E.G., İ.A. isimli Aile Hekimi’nin odasındaki hemşire ile kapı eşiğinden konuşmaya çalıştı. Bu sırada kapıya arkası dönük olan Doktor İ. A. kapıya sert bir tekme attı. Kapı tekmenin şiddetiyle hızlı bir şekilde kapanırken, talihsiz kadın E.G.’nin parmakları kapı arasında sıkıştı. Olayın ardından parmaklarından yaralanan talihsiz kadın, Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Parmağına 7 dikiş atıldığı öğrenilen talihsiz kadına rapor verildiği öğrenilirken, parmaklarında ciddi bir hasar oluştuğu kısa bir süre sonra operasyon geçireceği bildirildi. Aile üyeleri tedavinin ardından Osmaniye Polis Merkezi Amirliğine giderek Aile Hekimi İ. A.’dan şikayetçi oldu. 
“İLİMİZDE BİR DOKTOR KENDİ HASTASINI DÖVMÜŞTÜR”
Yaşanan olay sırasında parmağından yaralanan anne E.G’nin elinde 2 aylık bebeğinin bulunduğunu ve kapının şans eseri minik çocuğun başına gelmediğini ifade eden aile avukatı Mahmut İlhan, adeta bir felaketten dönüldüğünü söyledi. Bürosunda açıklama yapan Av. Mahmut İlhan, doktor hakkında tüm hukuki girişimlerini yaptıklarını söyledi. Müvekkillerin psikolojisinin bozulduğunu kaydeden Av. İlhan,  “Müvekkilimin sağ el işaret parmağının tırnak yatağının hemen üst kısmında kemiğe Nafiz 1,5 cmlik bir kesik mevcuttur. Bu kesikten dolayı müvekkilimin parmağına 7 dikiş atıldı. Söz konusu doktor ise tüm suçlamaları kabul etmediğini ve kapı arkasında olduğunu hiçbir şey görmediğini ve duymadığını belirtmiş. Sonuçta bir hekim bu tarz yaşanacak olayları öngörebilmelidir. Oraya giden hastalar ruhsal ve bedensel olarak sıkıntı yaşayan insanlardır. Gerek hem hastalar hem de hasta yakınları o merkeze tedavilerini yaptırmak için gidiyorlar. Bu yüzden bu merkezlerde görev yapan hekimlerin ve personelin daha özverili ve dikkatli çalışmaları gerekiyor. Biz hep basından doktorların dayak yediklerini duyardık. Ama bu seferde ilimizde bir doktor kendi hastasını dövmüştür. Bunun kati olup olmadığı soruşturma kapsamında belli olacaktır. Dolayısıyla müvekkillerim doktor İ.A.’dan şikayetçidirler. Ayrıca elimizde raporlarımız mevcuttur. Bu olayın hukuki yaptırımı ve cezai uygulayıcısının takipçisi olacağız” diye konuştu.
Doktor İ.A.’nın ise anne E.G.’yi görmediği ve duymadığını söyleyerek kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği öğrenildi. Olayın ardından Toroslar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de Aile Hekimi İ.A. hakkında olayla ilgili olarak idari soruşturma başlattığı bildirildi. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA