66 YAŞINDAKİ KADINA FACEBOOK CEZASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

66 YAŞINDAKİ KADINA FACEBOOK CEZASI!


 

Mersin’de geçtiğimiz yıl Facebook paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 66 yaşındaki Aynur Gören’e 10 bin lira para cezası verildi.

SONER AYDIN

CHP Mezitli Kadın Kolları üyesi 66 yaşındaki Aynur Gören, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki paylaşımları nedeniyle geçtiğimiz yıl Ocak ayında sabah saatlerinde evine gelen polis ekiplerince gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmiş ancak çıktığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Hakkında ‘Sosyal medya paylaşımı ile Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlarında dava açılan Gören’e mahkeme masrafları ile birlikte 10 bin lira para cezası verildi.

“66 YAŞINDAYIM BENDEN KORKMASINLAR”
Aldığı ceza karşısında şok olan Gören, gazetemize yaptığı açıklamada, sosyal medya hesabının bir şikayet üzerine 4-5 ay boyunca izlendiği söyledi. 66 yaşındaki ev hanımı Gören, “Bir sabah evime 3 polis geldi. Siber suçlardan geldiklerini ve hakkımda şikayet olduğunu söylediler. Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı’na, bakanlara, devlet büyüklerine hakaret ettiğimi iddia ettiler. Evimden alıp ifade işlemi için emniyete götürdüler. Önüme 50 sayfalık bir Facebook paylaşımı koydular. Ben eleştiri hakkımı kullandım. O yıl sürekli bombalar patlıyordu, şehitler geliyordu ben de dayanamayıp bazı eleştirilerde bulundum, tepkimi dile getirdim.  66 yaşında bir ev hanımıyım benden bu kadar neden korkuyorlar. Bir devlet vatandaşlarına hoşgörülü olmak zorunda. Eleştirileri kabul etmek zorundalar. Bir Cumhurbaşkanı halkıyla bu kadar davalık olabilir mi. Her gün yeni soruşturmalarla karşılaşıyoruz” dedi. 

ÇEVRE BAKANI ÖZHASEKİ’DEN DE 10 BİN TL’MİK DAVA!
Davası bir yıl sonra sonuçlanan Gören, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçu’ndan beraat ettiğini ancak hakaret davalarından 10 bin lira para cezasına çarptırıldığını kaydeden Gören, 
“Davaya Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki ve 6 bakan daha müdahil oldu. Cezamı ödemek için mahkemeden kağıt beklerken, Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nden mahkeme kağıdı geldi. Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki’nin avukatı da 10 bin lira hakaret davası açmış. Ben bir ev hanımıyım, bir mal varlığım yok. Partim bu 10 bin liralık cezayı ödemek için yardımcı olmak isterken şimdi de yeni bir dava açılmış. Parayı ödeyecek gücüm yok. İster evime, eşyalarıma haciz gelsin ister cezaevine atsınlar, artık her şeye hazırım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA