“HESABI ER YÂDA GEÇ SORULACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HESABI ER YÂDA GEÇ SORULACAK”


 

Kamu emekçileri Aralık katliamlarını bir kez daha lanetledi

KESK Mersin Şubeler Platformu dönem sözcüsü Yılmaz Bozkurt, Maraş ve cezaevi katliamlarının yıldönümünde yaptığı açıklamada “ülkemizde işlenen bütün katliamların hesabının er yada geç bu ülke haklarının soracağının bilinmesini isteriz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk  

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, Maraş katliamının 39’uncu, cezaevi katliamının ise 17’inci yıl dönümü nedeniyle Özgür Çocuk Parkında düzenlediği basın açıklamasında katliamları bir kez daha lanetledi. 111 kişinin katledildiği, yüzlerce ev ve işyerlerinin yakıldığı katliama karışan birçok failin milletvekili yapıldığını hatırlatan KESK’liler, sık sık “Maraşı unutma unutturma” sloganları atarken, “19 – 24 Aralık 1978 Maraş, 19 -22 Aralık 2000 Cezaevi Katliamlarını unutmadık” yazılı pankart açtı. Birçok kamu emekçisinin de katıldığı açıklamaya ayrıca, DİSK Genel – İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, Eğitim – Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, SES Şube Eşbaşkanları Özge Göncü ile Yılmaz Bozkurt, Tarım Orkam – Sen Şube Başkanı Kenan Hazar, Kültür Sanat – Sen Şube Başkanı İmam Özdemir de destek verdi. 

“FAİLLER İŞ ADAMI VE MİLLETVEKİLLİĞİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ”
KESK Mersin Şubeler Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü ve SES Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, Aralık ayının katliamlar ayı olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. 19 Aralık 1978’te başlatılan ve 24 Aralık 1978 tarihine kadar süren olaylarda doğrudan Alevi vatandaşların hedef alındığını hatırlatan Bozkurt, “Katliamın üzerinden 39 yıl geçti. Bu kanlı saldırılar günlerce sürmüş ve kelimenin gerçek anlamıyla karşı – devrimci güruhun katliam ve yağmasına dönüşmüştür. Saldırılar sonucunda 11 kişi ölmüş, Alevilerin ve solcuların evleri ve işyerleri yakılıp yıkılmış, Alevi nüfusun yüzde 80’ni Maraş’ı terk etmek zorunda kalmıştır. 39 yıl içinde katliamın gerçek suçluları ve onların arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkarılmadığı gibi katliama karışan birçok kişi, milletvekili ve iş adamı yapılarak ödüllendirilmiştir” dedi.

“BU ÜLKE HALKLARI ER YA DA GEÇ HESABINI SORACAK”
Daha sonra 19 – 22 Aralık 2000 yılında cezaevlerinde yaşanan olaylarda 2’si asker 30’u tutuklu olmak üzere toplamda 32 kişinin hayatını kaybettiği katliamları da hatırlatan Bozkurt, ülkemizde cezaevlerinde devrimcileri teslim alabilmek için dayatılan F Tiplerinin hayata geçirebilmek için devlet görevlileri tarafından cezaevlerinde katliamlar hayata geçirilmiştir. Katliamlarda 32 kişi ölmüş yüzlerce devrimci de yarandı. Tutuklu ve hükümlüler, cezaevinde isyan çıkardıkları, kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla yargılandılar. Gerçek suçlular devlet tarafından korunup kollanmıştır. Maraş’ın Çorum’un, Sivas’ın, Roboski’nin, 10 Ekim Ankara, Suruç, Diyarbakır yani ülkemizde işlenen bütün katliamların hesabının er yâda geç bu ülke haklarının soracağının bilinmesini isteriz” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA