MEZİTLİ HAL ESNAFI: “BİZİ MAĞDUR ETMESİNLER!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ HAL ESNAFI: “BİZİ MAĞDUR ETMESİNLER!”


 

Mezitli hali esnafı, Büyükşehir Belediyesi meclisinin aldığı karar ile merkez hale geçmekten mutlu olduklarını ifade etti ancak hal esnafı geçişin kendilerine bir mağduriyet yaratmaması uyarısında bulundu.

SONER AYDIN

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkartılan ‘Hal Yasası’ ile birlikte küçük hallerin merkez hallere taşınma projesi kapsamında Mersin Mezitli Hali esnafının da Mersin Toptancı ve Sebze Meyve Hal’ine taşınmasına karar verildi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla birlikte Mezitli Hali’nde hizmet veren 15 esnaf büyük hale taşınacak. Kapatılacak Mezitli Hali’ndeki esnaf için büyük hal içerisinde kira karşılığında yeni bir ye yapılması kararlaştırıldı. Merkez haldeki esnaf durumdan rahatsız olurken, Mezitli Hali esnafı ise uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi. Öte yandan hal esnafı geçişin ve yeni yapılacak yerin kendilerine mağduriyet yaratmaması için Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi.

“GİDECEK YERİMİZ YOK”
Mezitli Hali’nde 20 yıldır esnaflık yapan Mustafa Yılmaz isimli yurttaş, 35 yıllık Mezitli Hali’nin kapatılacak olması nedeniyle kendilerine bir an önce bir yer yapılması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine büyük hal içerisinde gösterdiği bir yerde kira karşılığında yeni bir yer yapılacağını dile getiren Yılmaz, “Buradaki hak sahipleri olan yaklaşık 15 kişi alınana kararla birlikte büyük hale gidecek. Belediyenin gösterdiği bir yerde bizim de katkımız ile, kira karşılığında bir alan yapılacak. Bize verilen söz bu şekilde. Şuan için kira görüşmesi yapılmadı. Yeni yapılacak yerin maliyetine göre bu kira belirlenecek. Büyük haldekiler bizi istemiyormuş. Kendi açılarından haklılar ama yasa çıktı küçük haller büyük hallere bağlanacak. Burası yıkılacak. Mecburen başka bir yerde iş yapmalıyız. Gidecek başka bir yerimiz yok” diye konuştu.

“HAL YIKILACAK, BİR ÇUKURA DÜŞTÜK ÇIKARTMALARINI BEKLİYORUZ”
Yıllardır ekmek yedikleri halin yeni yasa ile birlikte kapatılacak olmasından dolayı tedirgin olan başka bir esnaf ise, “Burada elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz, bir çukura düştük bizi bu çukurdan çıkarmalarını bekliyoruz. Yetki onlarda, bizim elimizde olan bir şey yok. Oraya geçmemiz işlerimiz açısında daha iyi olur. Pazarcılar artık gelip buradan mal almıyor. Büyük hale gidiyor. Büyük haldeki esnafın tutumu doğru değil. Biz de burada ekmek yiyoruz ve burası kapanacak. Ailemiz var, çocuklarımız var. Belediye ile yaptığımız sözleşmemiz var. Burası kapanır da oraya geçemezsek mağdur oluruz, evimize ekmek götüremeyiz” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA