ANAMUR, HUZUREVİ İÇİN TOPLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR, HUZUREVİ İÇİN TOPLANDI


 

Adana, Mersin ve Antalya’yı içine alan bölgede 525 bin bakıma muhtaç yaşlı bulunmasına rağmen bunlara hizmet vermek amacıyla kurulu sadece 25 adet huzurevi olduğu ve bunlarda da bin 620 yaşlının kaldığı açıklandı.

Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Ünlüselek Restaurant’ta bilgilendirme ve dayanışma yemeği düzenledi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Mersin´in Anamur ilçesinde yapılacak olan Huzurevi için Anamur´un ileri gelenleri yemekli toplantıda bir araya geldi. Anamur Ünlüselek Restaurant´ta gerçekleştirilen toplantıya, Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakıf Başkanı Tuğrul Ayhan, Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Türkan Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı.

Anamur İlçe Kaymakamı Mehmet Kurtoğlu, Anamur  Belediye Başkanı Mehmet Türe, İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda iş adamının katıldığı yemekli toplantının sponsorluğunu Anamur Özel ANAMED Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kırmızıtaş üstlendi.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programı mahalli sanatçı Ali Koyu ve ekibi söylediği bir birinden güzel parçalarla renklendirdi.  Programın sunumunu Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Türkan Kasapoğlu yaptı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tuğrul Ayhan,  bu güne kadar Anamur otogar camii ve Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulunun yapılması için başlattıkları girişimlerin Anamurlu yardımsever işadamları ve Ankara ve Mersindeki bürokrat ve işadamlarının destekleri ile sonuç verdiğini ve şu anda her ikisinin de hizmette olduğunu söyledi.  Huzurevi yerinin tahsisi ve inşaat alanının hazırlanmasında büyük destek veren Anamur Kaymakamlığı, Anamur Belediyesi, Devlet Su İşleri Adana Bölge Müdürlüğü ve Anamur Şube Müdürlüğünün yanında  hafriyat ve inşaat işi yapan tüm iş adamlarına ayrı ayrı teşekkür eden Tuğrul Ayhan; “Bu huzurevinin yapımı yaklaşık iki yıl sürecek. Bugün bu programa katılan herkesin aynı düşüncede olduğunu belirterek hem teşekkür etti, hem de maddi desteklerini istedi. Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ise yaşlı ve fakirlerin her şeyden önce sevgiye ihtiyacı olduğunu kaydederek; “ Huzurevleri toplumdan uzak dağların arkasında kalmamalı. Bizler yaşlılarımız, engellilerimiz, istismara uğramış çocuklarımız ile hep birlikte yaşamayı bilmeliyiz. Bu anlamda bu proje oldukça büyük ve önemli bir proje, o yüzden Kaymakamlık olarak ne gerekiyorsa sonuna kadar destek vermeye hazırız” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Türe de öncelikle Belediye’nin bir siyasi kurum olarak görülmemesi gerektiğini belirterek başladığı sözlerine, “Hizmetlerimizin hiç birisinde bu ayırımı yapmadık.  Anamur ve bölgemiz için yapılacak huzurevi için de belediye olarak bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Ancak 14 milyon lira gibi büyük bir meblağın altından kalkmak ne tek başına belediyenin ne de yardımseverlerin başaracağı iş değil. Bu nedenle hem İstanbul Ankara ve Mersin gibi Türkiye’nin birçok yerindeki Anamur severleri harekete geçirmeli hem de bakanlıklar başta olmak üzere Çukurova Kalkınma Ajansı, hibe kurumları ve Avrupa Birliği fonlarına müracaat etmeliyiz. Bu konularda etkili olacağıma inanıyorum” dedi.
Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Kamil Körhasanoğulları, yardımların 2-3 yıl sürecek huzurevi inşaatı için nakdi ve ayni yapılabileceğini ve taksitlendirilebileceğini ifade etti. Huzurevi Proje sorumlusu Mimar Ali Oğuz ise katılımcılara Anamur Huzurevi Projesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Buna göre 14 milyon liraya mal olacak Anamur Huzurevi,  zeminle birlikte al ve üst üçer kattan 7 katlı 12 bin 400 metre kare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde hemşire, doktor, hizmetli ve Alzheimer hastalarına hizmetin yanında çok amaçlı salonların bulunacağı 116 yataklı bir kapasiteye sahip olacak. Türkiye’de 6,5 milyon yaşlının 1,5 milyonunun bakıma muhtaç olduğu kaydeden Avrupa Birliği Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Ekonomist Mustafa Doğan; “Adana, Mersin ve Antalya’yı içine alan bölgemizde ise 525 bin bakıma muhtaç yaşlımız var. Ancak 25 adet huzurevinde sadece bin 620 yaşlımız kalıyor. Bu anlamda Anamur Huzurevi projesi oldukça isabetli, bir proje dolayısıyla emeği geçen herkesi bu anlamda kutluyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA