AMAZONLAR BALESİ’NE BÜYÜK İLGİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AMAZONLAR BALESİ’NE BÜYÜK İLGİ


 

MDOB, büyük beğeni alan “Amazonlar” balesini Adanalı sanatseverlerle buluşturdu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden (MDOB) yapılan yazılı açıklamaya göre; “Amazonlar” balesini Adana Hacı Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde seyirciyle buluştu. Büyük beğeni alan gösteriye ilgi yoğun oldu.
Yason altın postu Kolkhis Kralı Aietes’ ten alıp ülkesine getirmek için Argo adında bir gemi yaptırır ve Karadenizin doğu kıyılarına doğru yelken açar. Yolculuk sırasında Terme yakınlarında bulunan gizemli bir adada mola verirler. Bu adada savaşçı kadınlar, Amazonlar yaşamaktadır. Aralarında, nesillerini devam ettirmek için başlayan aşklar, sonrasında savaşa dönüşür. Kadın erkek herkes bu savaşın anlamsızlığını fark eder. Kadın ve erkeğin birbirini tamamlamak üzere yaratıldıklarını ve kavga yerine dayanışma içinde yaşamaları gerektiğini anlamışlardır.
Eserin müziğini Vakhtang Kakhidze, libretto ve koreografisini Nugzar Magalashvili ve Medeia Magalashvili yaptı. Dekor ve kostüm tasarımını İsmail Dede, ışık tasarımını O.Murat Yılmaz gerçekleştirdi.
 Amazonlar balesinin başlıca rollerini, Özlem Şenormanlılar, Burcu Olguner Alkan, Tutku Barın Tümen, Niyazi Cingöz, Ozan Demirbaş, Tugay Ak, Meltem Ayar, Selğan Çavdaroğlu, Ketevan Chkhikvadze, Özge Hoşer, Pınar Humar, Nino Svimonishvili, Seda Dereli, Gülben Çay, Risa Ochiai, Özge Uzun Ösmen, Yusuf Afacan, Tugay Ak, Erdem Arslan, Miray Boyacıoğlu, Önem Özden, İsmail Şereflioğlu, Cenk Güner ve Önder Acar paylaştı. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA