“ER YA DA GEÇ EMEK KAZANACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ER YA DA GEÇ EMEK KAZANACAK”


 

Mersin’de son yayımlanan KHK ile 20’ye yakın kamu emekçisinin işlerinden ihraç edilmesini kınayan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, “Er ya da geç Emek kazanacak” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Geçtiğimiz Pazar gecesi yayımlanan iki KHK, ile Mersin’den 20’ye yakın kamu emekçisinin mesleklerinden ihraç edilmesi kentte düzenlenen basın açıklaması ile kınandı. Özgür Çocuk Parkında bir araya gelen kamu emekçileri, KHK’lara tepki gösterirken emekçilere, DİSK Genel İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, SES Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, Tarım Orkam Sen Şube Başkanı Kenan Hazar, Tüm Bel – Sen Şube Başkanı Canan Solak, Mersin Cemevi Genel Sekreteri Nuran Yalçınkaya ve birçok STK temsilciside destek verdi. KESK Mersin Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Dönem Sözcüsü ve SES Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, AKP Hükümeti’nin OHAL’i muhaliflere karşı bir silah olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “OHAL hukuksuzluğunun ülkede demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, insanca bir yaşam isteyen milyonları hedef aldığını, bu kesimlere yönelik adeta bir düşman hukuku oluşturduğunu tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır. OHAL siyasal iktidar ve Saray’ın elinde tek adam diktatörlüğü hedefinin önündeki engelleri temizleme silahına dönüşmüştür” açıklaması yaptı.  

“TOPLUMA DİKTATÖRLÜĞÜNE BİAT EDEN GÖNÜLLÜ KULLUK DAYATILMAKTADIR”
Geçtiğimiz Pazar akşamı yayımlanan 2 KHK ile yine KESK üyelerinin hedef alındığını ifade eden SES Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, “Bu ihraçlar OHAL olmadan ülkeyi yönetemeyecek hale gelen siyasal iktidarın yaşadığı bu korkunun üründür. Bugüne kadar hayata geçirilen hukuksuzluğun üzerine adeta tüy diken KHK’ler ile bir yandan haksız, hukuksuz ihraçlar sürdürülmekte, diğer taraftan tüm topluma tek adam diktatörlüğüne biat eden gönüllü kulluk dayatılmaktadır. Yeni KHK’ler ile sadece ihraçlar yaşanmamış, siyasi mahkûmlara tek tip elbise zorunluluğundan,  “15 Temmuz darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğinde eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden,” sivillere hukuki, idari, mali ve cezai muafiyet getirilmesine, Danıştay ve Yargıtay üyelerinin sayısının artırılmasından, Milli Savunma Bakanlığına açıktan memur atamasına, Savunma Sanayi Müsteşarlığının Cumhurbaşkanına bağlanıp burada sınavsız personel istihdam edilmesinden Şeker Kurumu’nun kapatılmasına kadar onlarca hukuksuz düzenlemeye daha imza atılmıştır.
AKP, 696 sayılı KHK ile iktidarına biat etmeyen tüm kesimleri hedef alan politikasına faşist rejimleri aratmayacak düzenlemeler eklemiştir” diye konuştu. 

“HERKESE ADETA DÜŞMAN HUKUKU VE LİNÇ KÜLTÜRÜ DAYATILMAKTADIR”
AKP iktidarını iç savaş hazırlığı yaptığını öne süren Yılmaz Bozkurt, “Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın dahi İçişleri Bakanı tarafından açıkça tehdit edildiği bir ortamda AKP-Saray rejimine muhalif her türlü eylem, etkinlik ve eleştirinin devam niteliğinde sayılabileceği, silahlandırılan paramiliter yapıların muhaliflere saldırmasının önünün açıldığı ve üstelik bu saldırılar için tam bir cezasızlık getirileceği açıktır. Ayrıca KHK ile Sarayın her hafta çağırdığı muhtarlara, belediye başkanlara ateşli silah taşıma yetkisi verilmiştir.  Bu düzenlemeler sivilleri dahi hedef alan İnsansız Hava Araçları’na (İHA) ilişkin düzenlemeler ve silah, mühimmat üretilmesi amacıyla şirket kurulmasına yönelik düzenlemeler birlikte ele alındığında 696 sayılı KHK ile açıkça bir iç savaş hazırlığı yapıldığı görülmektedir. 696 sayılı KHK ile AKP-SARAY iktidarının baskı rejimine karşı çıkan herkese adeta düşman hukuku ve linç kültürü dayatılmaktadır” dedi.  

Son olarak, kamudaki görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri iadesi için tüm eylem ve mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Bozkurt, “Ana sütümüz kadar helal olan işimizi,  ekmeğimizi hep beraber geri alacağız. O zamana kadar yarının aydınlığa daha fazla yakınlaştığımız bir gün olacağına olan inancımızı koruyarak bu zor günleri aşmak için birbirimizle daha fazla kenetlenmeye devam edeceğiz. Yılın bu son günlerinde Ankara’nın insanın içine işleyen ayazı pırıl pırıl bir güneşle nasıl dağılıyorsa bu ülkenin üzerine çöken kara bulutlar da elbet dağılacak. Er ya da geç Emek kazanacak, Demokrasi kazanacak, Laiklik kazanacak, Barış ve kardeşlik kazanacak, İnsanca Bir Yaşam Mücadelesi Kazanacak” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA