“ADAY DEĞİLİM DİYENE KADAR ADAYIM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADAY DEĞİLİM DİYENE KADAR ADAYIM!”


 

CHP İl Başkanı Özyiğit, il başkanlığı seçimi öncesi gerçekleştirdiği 3 sayfalık açıklamada adaylığıyla ilgili yine muğlak konuştu. Kent kamuoyu durumu, diğer adayların çekilmeye ikna edilememesine bağladı.

SONER AYDIN 

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 12 Ocak’ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı il başkanlığı seçimi öncesi bir kez daha kameraların karşısına geçti. Özyiğit, çok sayıda basın mensubu ve partilinin katıldığı açıklamanın ardından yine kafalarda soru işareti bıraktı. 

Özyiğit, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklama sırasında basından gelen, ‘İl kongresinde aday olacak mısınız?’ sorusuna “Ben şu anda CHP’nin Mersin İl Başkanıyım. Görevim, il kongresi sürecini en doğru şekilde tamamlamak. 40 aydır il başkanlığı yapıyorum. Elbette ben de arkadaşlarımla birlikte değerlendirmemi yapacağım ve aday olup olmama konusunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağım. Ancak aday değilim diyene kadar adayım. Ben çıkıp aday değilim demediğim sürece adayım demektir. Bunları değerlendireceğiz” diye yanıt vermişti. İl binasında gerçekleştirdiği açıklamadan 1 hafta sonra bu defa il binası önünde bir açıklama gerçekleştiren Özyiğit adaylığına dair yine aynı ifadeleri kullandı. Basın mensupları ve partililer Özyiğit’ten ‘adayım’ ya da ‘aday değilim’ açıklaması beklerken gündeme dair değerlendirme yapan Özyiğit, adaylığıyla ilgili olarak da yine “Ben şu anda CHP’nin Mersin İl Başkanıyım. Görevim, il kongresi sürecini en doğru şekilde tamamlamak. Aday olup olmamam konusunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağım. ‘Aday değilim’ demediğim sürece ‘adayım’ demektir” açıklaması yaparak kafalarda soru işareti bıraktı. Özyiğit’in muğlak açıklamasının üzerine kamuoyunda, diğer adayları ikna edememesi nedeniyle net konuşmadığı yorumu yapıldı. 

VEDA KONUŞMASI MI?

CHP’de il başkanı olarak 40 aydır görev yaptığını dile getiren Özyiğit, görev yaptığı süre içerisinde partisinin kurumsal kimliğine, ilkelerine, ahlaki değerlerine her zaman bağlı kaldığını, sorumluluğu gereği siyasi ahlakın, hukuksal ve örgütsel kuralların önemini her aldığı kararda hayata geçirdiğini söyledi. 12 Ocak’ta gerçekleştirilecek il başkanlığı seçimi öncesi ismi üzerinden siyasi spekülasyonların yapıldığını ve bunun partisine zarar verdiğini kaydeden Özyiğit, “Bugün ülkemizin ve kentimizin iktidar alternatifi olan partimizin bu kentte il başkanlığını yapmaktayım. Görevim ve sorumluluğum gereği en ufak ayrıntıyı göz önünde bulundurup, her gelişmeyi takip ederek, partimizin çıkarlarına uygun tavır ve davranışları hayata geçirmem gerekmektedir. Bunun sonucu olarak Genel Başkanımızla, Genel Merkez yöneticilerimizle, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, Belediye Meclis Üyelerimizle, Yöneticilerimizle, önceki dönem görev yapan başkanlarımızla, çalışma arkadaşlarımızla bugün ise ilçe başkanlarımızla ve İl Başkanlığı adaylık çalışması yapan arkadaşlarımla görüştüm. Öncelikle belirtmek istiyorum ki, 12 Ocak 2018 Cuma günü yapılacak olan İl Başkanlık seçimine kadar bu kentin il başkanıyım. Hiçbir zaman il başkan adayı olduğumu açıklamadım. ‘Aday değilim değinceye kadar il başkanıyım ifadesini kullandım’ Yine aynı şeyi söylüyorum. Ama ne yazık ki ‘adaylıktan çekildi, aday olmuyor, falan kişiyi destekliyor’ gibi spekülatif ifadeler doğru değildir. İki arkadaşımız adaylık çalışması yapıyorlar. Herkesin en demokratik hakkıdır. Bana düşen il kongresi sürecinin sağlıklı, verimli ve demokratik koşullarda yapılmasını sağlamaktır. Bütün çabam ve uğraşım bu temeldedir. Sonuçta seçilen il delegelerimiz özgür, bağımsız iradelerini kullanarak tercihlerini yapacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin tekelinde olmadığı gibi kimsenin denetiminde ve kontrolünde değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, üyeleriyle, seçilmişleriyle ve halka bir bütündür.  Kişisel beklentisi olanların değildir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA