SORUŞTURMA AÇILMADAN İHRAÇ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SORUŞTURMA AÇILMADAN İHRAÇ!


 

Mersin’de 695 ve 696 sayılı KHK’lar ile ihraç edilen 11 memur arasında yer alan BES üyesi iki memurun haklarında herhangi bir soruşturma açılmadan ihraç edildiği öne sürüldü.

SONER AYDIN

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan toplam 2 bin 700 kişi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Mersin’den 6 öğretmen, 4 akademisyen, bir uzman doktor da yer alıyor. İhraç edilen 11 memur arasında Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi iki memur da yer aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görevli memurlar İbrahim İnan ve Mehmet Zerif Biçer önceki gün yayımlanan KHK ile ihraç edildi. Biçer ve İnan’ın görevden ihraç edilmesine tepki gösteren BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, gazetemize yaptığı açıklamada ihraçların haksız ve hukuksuz olduğunu söyledi. 
“KAMU EMEKÇİSİ AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR”

Yeni yıla girmeye günler kala gelen ihraçlar ile binlerce kamu emekçisinin açlığa mahkum edildiğini dile getiren Kaya, “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden neredeyse 18 ay geçmesine rağmen darbe ve darbe zihniyetine karşı getirilen OHAL ve OHAL’e dayanılarak çıkartılan KHK’lar ülkemiz halkına, işçi ve emekçilere kısacası bütün toplumsal kesimlere karşı baskı ve sindirme aracına dönüştürülmüştür. 696 sayılı KHK ile 2 bin 700 kamu çalışanı ihraç edilmiştir. Bu ihraçlar içinde SGK İl Müdürlüğü’nde çalışan 2 üyemiz Mehmet Zerif Biçer ve İbrahim İnan da nasibini almıştır. Haklarında hiçbir adli ve idari soruşturma açılmayan çalışmakta oldukları kurumlarındaki görevlerinde başarılı olan bu iki arkadaşımıza hiçbir gerekçe gösterilmeden haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilmişlerdir” dedi.

Adı ihraç edilenler listesinde yer alan ve Mersin’de görevli kamu çalışanları şunlar:
Milli Eğitim Bakanlığı: Esma Şimşir, Mustafa Durmuş, Gökhan Avcı, Mehmet Kartal, Ömer Sevi, Şafak Verensen
Mersin Üniversitesi:  İklim Çelenk, İlyas Kaplan, Mustafa Ersönmez, Süleyman Deniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu: İbrahim İnan, Mehmet Zerif Biçer
Gümrük Müdürlüğü: Nurullah Ergül
Adalet Bakanlığı-İcra Daireleri: Ender Kuru
Ekonomi Bakanlığı: İbrahim Urgan
Sahil Güvenlik Komutanlığı: Üsteğmen Yasin Bayraktar


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA