“İNATLA KUTLAYACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İNATLA KUTLAYACAĞIZ”


 

Toroslar Belediyesi’nin Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıl dönümü nedeniyle hazırladığı kutlama programını anlatan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna “Bize bu tarihi günleri unutturmaya çalışanlara inatla elimizden geldiğince kutlamaya devam edeceğiz” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 14’üncüsünün gerçekleştirileceği “Zafer Yürüyüşü, Cirit Gösterisi, Kurumlar arası Futbol Turnuvası ve Mersin’in Kurtuluşu konulu Öykü Yarışmamız” ile ilgili kahvaltılı istişare toplantısı gerçekleştirdi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Toroslar Belediyesi bürokratları ve birçok basın mensubu katıldı. Program Kuran-ı Kerim okutulması ile başlatılırken daha sonra Belediye çalışanları tarafından 3 Ocak ile ilgili olarak hazırladıkları video gösterimi yapıldı. 
“1970’Lİ YILLARDAKİ O GÜZEL MANEVİ GERİ GÜNLERE DÖNDÜRELİM İSTEDİK”
Zafer Bayramı, kurtuluş günleri gibi tarihi ve önemli kutlama törenlerinin günümüzde coşkudan uzak rutin bir hal aldığını ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yaptığı açılış konuşmasında bu durumun çok sakıncalı olduğu uyarısı yaparak şunları söyledi: “Bu günler sadece askerlerin, öğrencilerin, katıldığı programlar haline geldi. Bizde bu tarihi günleri Mersin’in eski günlerindeki özellikle 1970’li yıllardaki o güzel manevi geri günlere döndürelim istedik. Halkın katılımının artırılması amacıyla bir şölen havasına getirelim dedik. Irmaklar nehirlere, nehirler denizlere nasıl akıyorsa bizde, sabah saat 8.00’de Kuvay – ı Milliye Anıtı’ndan başlayarak insanlarımızın katılımları ile sel olup akacağız” dedi. 
“TARİHİ GÜNLERİ UNUTTURMAYA ÇALIŞANLARA İNATLA YÜRÜYECEĞİZ”
Tarihi gün kutlamalarının dosta güven düşmana korku veren kutlamalar olduğunun altını çizen Tuna, “Türklerin dizlerinin üzerinde kalmalarını bekliyorlar. Ekonomik kalkınmamıza engel olan, içte ve dışta gelişmemizin önüne geçmek için hainlerinde olduğunu biliyoruz. Bunların 15 Temmuz’da kim olduğunu bir kez daha gördük. Bu emperyalistlerin kurmaya çalıştıkları senaryoların bozulmasına karşı biz bu günlerde her zaman olduğu gibi bir ve beraber olacağız. Ayrıca ortak paydalarımız dilimizde, bayrağımızda, vatanımızda, tarih şuurumuzda, milli kültürlerimizde, manevi değerlerimizde buluşacağız. Bu değerlerimizi boşalttığımız zaman millet olma özelliğimizi kaybederiz. Sadece maddiyatın, pazarlanan ve kişilerden oluşan kalabalık bir topluluk haline geliriz. İşte emperyalistlerin en büyük isteği de budur. Ama biz tarihimizin başından bugüne kadar özel gün ve haftalarımızı hiçbir zaman ihmal etmedik. Bize bu tarihi günleri unutturmaya çalışanlara inatla elimizden geldiğince her türlü mücadelemizi 18 Martları, 23 Nisanları, 19 Mayısları, 20 Temmuzları, 15 Temmuzları, 30 Ağustosları asla unutturmadık, bundan sonrada unutturmayacağız. Çünkü bu günler bu topraklarda yaşayan insanların ortak değerleridir. Tarihi okumak kadar tarihi yazmakta önemlidir. Özellikle bu kadim tarihimizi genç nesillere doğru öğretemezsek, birilerinin yazdığı tarihe inanmak durumunda kalıyorlar. İşte bu yüzden bizler görev sürelerimiz içinde yerel anlamda 21. Yüzyıl şartlarına bu tarihimizi yansıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 
ÖYKÜ YARIŞMASINA YOĞUN KATILIM
Hamit Tuna’nın konuşmalarının ardından Mersin Yazarlar Derneği ve Toroslar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Mersin’in Kurtuluşu” konulu Öykü Yarışmasının ödül törenine geçildi. Törende ilk olarak konuşan Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, “Üç yıldır, bu şiir ve öykü yarışmasını bu günlere kadar getirdik. Öykü yarışmamıza epey bir katılım oldu. Türkiye’nin birçok ilinden katılımcılar öykülerini gönderdi. Ardahan, Denizli, Adana’dan katılımcılar oldu. Bu nedenle çok anlamlı bir yarışmayı tamamladık” dedi. Aydın’ın konuşmasının ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yarışma jürisine teşekkür belgeleri sundu. Daha sonra yarışmanın birincisi Turan Ali Çağlar, ikincisi Bolat Ünsal, üçüncüsü ise Saliha Gündüz Şahin olarak açıklanırken birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edildi. 
Toplantı ödül töreninin ardından gerçekleştirilen hatıra foroğrafının çekimiyle sona erdi.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA