Vatandaşların Sağlığı Büyükşehir’e Emanet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vatandaşların Sağlığı Büyükşehir’e Emanet


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, halk sağlığı hizmetleri dâhilinde hayata geçirilen ‘Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri’ projesi kapsamında hizmet alan Bekirde Mahallesi vatandaşları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri’ projesi kapsamında sağlık kontrolünden geçen vatandaşlar, kişisel bakım ve ev temizliğine kadar her türlü hizmeti, oluşturulan sağlık ekibinden alabiliyor. Bekirde Mahallesi’nde yaşayan Servet ve Aysel Altınsoy çiftini ziyaret ederek, onlarla sohbet eden Başkan Kocamaz, çiftin sıkıntılarını da dinledi. Altınsoy çifti ise kendilerine, büyük kolaylık sağlayan evde sağlık ve bakım hizmetinden dolayı Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini iletti. Büyükşehir Belediyesine bağlı fizyoterapistlerden destek alan çifte Walker yürüme cihazı hediye edildi.

SAĞLIK HİZMETLERİ VATANDAŞLARIN AYAĞINA GİDİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, büyükşehir sosyal belediyecilik alanında yeni bir projeye daha imza atarak sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürüyor. İlerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle sağlık hizmetleri, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde sağlık ve bakım uygulamasını başlattı. Tam teşekküllü ekipmanı ile çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi çok kısa bir sürede pek çok kişiye ulaştı. 21 araç, 3 doktor, 8 hemşire, 12 bakım destek personeli, 6 temizlik personeli, 3 fizyoterapist, 3 sosyal çalışmacı, 2 psikolog,  1 koordinatör ve 1 büro personeli ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ihtiyacı olan her türlü hizmeti ayağına kadar götürüyor.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNİ KİMLER ALACAK?

Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeden çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli, yatağa bağımlı hastalar ve yaşlılar faydalanabilecek. Bu proje ile sağlık hizmetinin hastanın evine kadar götürülmesi ile hem hastanelerde meydana gelebilecek yığılmalar önlenebilecek hem de hastanın ihtiyaçları yatağından kalkmasına gerek kalmadan karşılanacak.

Randevulu sistem anlayışı ile verilen hizmette, doktor tarafından yapılacak ön muayene sonrasında, vatandaşların gerekli durumlarda yara bakımı, tıbbi bakım ve tahlil, hastaneye nakli gibi hizmetlerden yararlanması sağlanacak. Ayrıca ilk muayenenin ardından, uygun görünen periyotlarda doktor ve bakım ekibi tarafından kontrol ziyaretleri de yapılacak.

Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0324 223 42 42 numaralı iletişim numarasından ya da 444 2 153 numaralı Mersin Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezinden 08.00- 17.00 saatleri arasında randevu alabilecekler.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İHTİYACA GÖRE YARDIM

Ayrıca ekip içerisinde yer alan alanında uzman psikologlar hastalara ve yakınlarına psikolojik destek verirken, sağlık ekibine dâhil olan fizyoterapistler hastalara gerekli fizik tedavi yönetimini uyguluyor.

Proje kapsamında sağlık hizmetine ek olarak bakım hizmeti de veren ekipler, her türlü kişisel bakımının yanı sıra ihtiyaç halinde vatandaşların evini de temizleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA