MEÜ girişimcilerine ÇKA’dan destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ girişimcilerine ÇKA’dan destek


 

Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi ile Projeler ve Araştırmalar Koordinatörlüğünce hazırlanan, “Mersin Çekirdek Genç Girişimci Merkezi Projesi”, desteklenmeye hak kazandı.

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre; MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altınsu tarafından imzalanan protokol gereği; Mersin Çekirdek Genç Girişimci Merkezi Projesi'nin yürütücülüğünü Çukurova Kalkınma Ajansı yapacak. Senato Odası'nda gerçekleşen imza törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar,  Üniversitemiz Projeler ve Araştırmalar Koordinatörü Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül Suzan Polat, TTO Modül koordinatörleri ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın ilgili birim uzmanları katılım sağladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın paydaş olarak yer aldığı proje kapsamında, Mersin'i çekim merkezi haline getirecek gerek bölgesel gerekse ulusal boyutta girişimcilik faaliyetlerinin yürütülmesi ve desteklenmesi hedefleniyor. “İş arayan değil, işveren gençler yetiştiriyoruz” sloganıyla yola çıkacak olan merkezde, girişimcilere mentörlük desteği, çalışabilecekleri veya kiralayabilecekleri ofis alanı, altyapı hizmetleri ve toplantı salonları sağlayan, onları yatırımcı ağları ile tanıştıran ve işlerini kurmaları, büyütmeleri için destek veren bir yapı oluşturulacak.  Girişimcilerin yatırımcılarla bir araya gelmeleri ve fikirlerini sunmaları sağlanacak. Girişimcilere Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, strateji, yönetim ve networking konularında önderlik edilerek merkez bünyesinde kurulacak olan FoodLab ve MakerLab’da, teknolojik ve doğrulanmış fikirlerini ürüne dönüştürme imkanı sunulacak. Ayrıca girişimcilere şirket kurma sürecinde ihtiyaç duyulan fizibilite çalışmalarına rehberlik edilecek ve yol haritasının çizilmesi için mentörlük hizmeti sunulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA