“Adayımız Adil Aktay!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Adayımız Adil Aktay!”


 

CHP’de il başkanlığı seçimi öncesi 8 ilçe başkanından flaş bir açıklama geldi. Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Toroslar, Aydıncık, Gülnar ve Çamlıyayla ilçe başkanları adaylarının Av. Adil Aktay olduğunu ilan etti.

SONER AYDIN

Mersin’de CHP il başkanlığı seçimi öncesi adaylar arasında yarış kızışmaya başladı. Mevcut başkan Abdullah Özyiğit, 12 Ocak’taki genel kurul öncesi aday olup olmayacağını açıklamazken 8 ilçe yönetiminden flaş bir açıklama geldi. CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan,  Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz, Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Mut İlçe Başkanı Abdurahman Günay, Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut, Aydıncık İlçe Başkanı Hilmi Ekşi ve Çamlıyayla İlçe Başkanı Mustafa Tor, parti binasında bir araya geldi ve il kongresinde başkan adaylığı için Adil Aktay’ı destekleme kararı aldıklarını duyurdu. CHP il binasında gerçekleştirilen ve çok sayıda yönetici ile partilinin destek verdiği açıklamada, söz konusu ilçelerin Aktay ismi üzerinde uzlaşma sağladığı belirtildi.

“AKTAY İSMİ ÜZERİNDE UZLAŞTIK”

Av. Adil Aktay’a destek veren ilçe başkanları adına açıklama yapan CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Örgütlerimiz, yönetim kurullarımız ve delegelerimiz iradelerini net olarak ortaya koymuş ve Sayın Adil Aktay ismi etrafında çok geniş bir uzlaşma oluşmuş durumundadır. Bu iradeyle paralel olarak bizlerin de sayın Aktay’ın partimizi büyütüp güçlendireceğine, parti içerisinde sevgi, hoşgörü ve kardeşliği pekiştireceğine olan inancımız tamdır. Adil Aktay’ın sergileyeceği aktif, sorumlu, güçlü ve bütünleştirici il başkanlığı altında, Cumhuriyet Halk Partisi’ni hep birlikte Mersin’de yerel iktidara taşımaya söz veriyoruz. Partimizi, Türkiye’de iktidara taşıma mücadelesine Mersin’den çok güçlü bir katkı sunmaya söz veriyoruz. Bu umut ve heyecanla, Mersin İl başkan adayımızın sayın Av. Adil Aktay olduğunu açıklıyor, il kongremizin Mersin ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

“ADİL AKTAY CHP İÇERİSİNDE YAŞAMA ŞANSI BULAMADI”

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uçar, bir gazetecinin Adil Aktay’ın 2009 yerel seçimlerinde DSP’den adaylığını sorması üzerine, “Bununla ilgili adayımızın kendisi elbette bir açıklama yapar” ifadelerini kullandı. Adil Aktay’ın DSP’den adaylığı sorusunu yanıtlayanlar arasında CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ve CHP Mut İlçe Başkanı Abdurahman Günay da yer aldı.

Tarsus İlçe Başkanı İlk, “Adil Aktay, 2009 seçimlerinde CHP içerisinde yaşama hakkı bulamamıştır. Baykal dönemiydi. O zaman herkes partide sıkıntılıydı. Yaşama hakkı bulamayan insanlar DSP’ye gitmişse ona da saygı duymak lazım. Yani bu partinin üyesi olarak kalıp başka partiye oy verenlerin kim olduğunu herkes çok iyi biliyor” diye konuştu. Mut İlçe Başkanı Günay ise, söz konusu dönemde parti içindeki kavgalar nedeniyle disipline verildiklerini, ihraç noktasına getirildiklerini hatırlattı ve kendinin de o dönemde Mut’ta DSP adayını desteklemek zorunda kaldığını belirterek, “Kendi içimizdeki kavgalar, arkadaşlarımızı başka noktalara taşımış olabilir. Önemli olan 2019 seçimleri. Bu seçimlere dönük olarak kim geçmişte nerede yer almış olursa olsun, bu arkadaşlarımızı CHP çatısı altında toplayabilmektir. Geçmişte bir başka partide yer almış olabilir, geçmişte farklı sebeplerle bir başka partiye oy vermiş olabilir. Ama şunu da görmek lazım. Bu partinin içinde bulunup da, bizzat üyesi olup hatta değişik organlarında görev alıp da, hatta aday olup da bu partiye oy vermeyen insanlar var. Bütün bunların üzerine bir sünger çekip, geçmişi unutup, bundan sonraki süreçte bütün arkadaşlarımızı bu çatının altında toplamanın mücadelesini vermemiz lazım” şeklinde konuştu.

MERKEZ İLÇELER DESTEK VERMEDİ

CHP’de 8 ilçe başkanı Aktay ismi etrafında birleşirken, merkez ilçeler Yenişehir, Mezitli ve Akdeniz ile Anamur ve Bozyazı ilçe başkanları açıklamada yer almadı. Aktay’a destek açıklamasına katılmayan ve ciddi delegeye sahip merkez ilçelerin tavrı ise merak konusu oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA