“İLK HEDEFİM YEREL SEÇİMLER” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İLK HEDEFİM YEREL SEÇİMLER”


 

CHP’nin Mersin’deki güçlü isimlerinden avukat Adil Aktay da il başkanlığı yarışına ortak olurken, en büyük hedeflerinin uygun bir parti il binasına taşınmak ve 2019 yerel seçimlerinde CHP’yi kentte iktidara taşımak olduğunu söyledi.

Mehmet Nabi Batuk

CHP’nin 12 Ocak 2017 tarihinde Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği Mersin İl Başkanlığı Genel Kongresi yarışı sürüyor. Hafta başında Serhat Servet Dövenci’nin adaylık açıklamasının ardından, CHP içindeki güçlü isimlerinden avukat Adil Aktay da il başkanlığı yarışına katıldığını duyurdu. Parti binası önünde yüzlerce partilinin katıldığı bir miting havasında geçen bir basın açıklaması gerçekleştiren Aktay’ın açıklamasına, İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in katılmadığı dikkat çekerken, İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan,  Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz, Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Mut İlçe Başkanı Abdurahman Günay, Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut, parti delegeleri ve STK temsilcileri katıldı.

“PARTİ BİNALARI PARTİLERİN AYNALARIDIR”
Törende yaptığı konuşmada partinin mevcut il binasının artık eskidiğini ve ihtiyacı karşılamadığını belirten sözlerine başlayan Aktay, “Partiyi CHP’nin heybetine, derinliğine büyüklüğüne yakışır bir il binasına taşınacağız. Gelecek kongremizde adaylar en az 2 bin – 3 bin kişilik bir salonda adaylık konuşmalarını yapabilecek. İlk hedefimiz partimize uygun bir il binasına taşınmasıdır. Çünkü parti binaları partilerin aynalarıdır. Kenti nasıl yöneteceğimizin ve iktidara geldiğimizde ülkemizi nasıl yöneteceğimizin, topluma nasıl bir yaşam standardı sağlayacağımızın aynası il başkanlığı binasıdır. Bu yüzden ulu çınar CHP’ye yakışır bir binaya en kısa sürede partimizi imece usulü ile kavuşturacağız” dedi. 
Seçilecek il başkanının protokol başkanı olmaması gerektiğini de söyleyen Aktay, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “İl başkanları, genel başkanımızın kentlerdeki temsilcileridir ama il başkanları sadece il binalarında oturmamalıdır. İl başkanları sokakta, işyerlerinde, meydanlarda, fabrikalarda olmalıdır.” 
AKP iktidarının yıkılabilmesi için parti örgütlerindeki birliğin çok önemli olduğunun altını çizen Adil Aktay, 2019 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığını yeniden kazanmak istediklerini belirterek, ilçe belediye sayılarını da yükselteceklerini ifade etti. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA