DARBE DAVASI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DARBE DAVASI SÜRÜYOR


 

Mersin’deki 15 Temmuz darbe girişimi davasının üçüncü duruşmasında tanık olarak dinlenen Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına yemek hazırlayan şirketinin müdürü G.G., darbe gecesinde aşçılarıyla birlikte garnizona çağrılarak, ‘Asker sokağa inebilir’ denilerek bin kişilik kumanya hazırlamalarının

Kıymet Gökçe 

Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında eski Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen’in de bulunduğu 21’i tutuklu, ikisi firari, 32 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasına ikinci gün de devam edildi. Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme heyeti bugün de mahkeme salonunda ve SEGBİS ile asker ve sivillerden oluşan 17 tanığı dinledi.

“BEN DARBE YAPAN ASKERE EKMEK VERMEM”
Oturumda tanık olarak dinlenen, darbe gecesinde Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda İkmal Destek Komutanı olarak görevli Albay Ayhan Canlı, SEGBİS üzerinden verdiği ifadesinde, Demirhan’ın o gece birliğe geldiğinde, televizyondaki haberler üzerine çok mutlu bir şekilde herkesle tokalaştığını ve ‘Gereken oldu zaten’ dediğini öne sürdü. Demirhan’ın, kendisini ‘sıkıyönetim komutanı’ ilan ettiğini belirten Canlı, gece saat 23.30-00.00 civarında yemekhaneye gittiğini dile getirerek, “Oradaki görevli personel, bin adet ekmek istendiğini söyledi. Bunun üzerine, ekmeğin alındığı cezaevinin müdürünü aradım ve ‘Benden habersiz kimseye ekmek vermeyin’ dedim. Cezaevi müdürü de ‘Ben darbe yapan askere ekmek vermem’ dedi” diye konuştu.
Tanık Canlı, Demirhan ile ilgili sorular üzerine ise “Kendisinin son dönemde FETÖ’cü olduğunu biliyordum. Darbe gecesine kadar normal bir komutan olarak gördüm. Kanunlara aykırı ve açıktan suç teşkil edecek bir davranışını görmedim” dedi.

“İLHAN BİNBAŞI, ‘ASKERİN SOKAĞA İNME DURUMU VAR’ DİYEREK, BİN KİŞİLİK KUMANYA HAZIRLAMAMIZI İSTEDİ”
Tanıklardan, garnizonun yemeklerini hazırlayan yemek şirketinin müdürü G.G. ise 15 Temmuz gecesi saat 00.30 civarında sanıklardan Deniz İkmal Binbaşı İlhan Tabur’un, şirketten bir personeli arayarak, “Toplanıp birliğe gelin. Müdürüne de haber ver” dediğini iddia ederek, “Bunun üzerine 4 aşçı arkadaşı evlerinden alarak birliğe yemekhaneye geldik. Saat 01.30 civarında İlhan binbaşı, İkmal Destek Komutanı Albay Ayhan Canlı ile birlikte yemekhaneye gelerek, bin kişilik kumanya hazırlamam konusunda talimat verdi. Kahvaltı mı yemek mi dedim, ‘Askerin sokağa inme durumu var’ dedi. Kumanyaları nereye götüreceğimizi sorduğumda da 'Belli olunca ben size söyleyeceğim' karşılığını verdi. Kumanya için malzeme olmadığını söyleyince de Tabur, ‘Ayhan albay burada, size depoyu açar’ dedi” ifadelerini kullandı.
Bu talimatı Ayhan Canlı’nın da başıyla onayladığını belirten G.G., kumanyaları hazırlamak için içeriye geçtiklerini, ancak ekmek olmadığını fark edince cezaevini aradıklarını, ellerinde ekmek olmadığı yanıtını alınca da depodaki milföy hamuru ile peynirli börek yaptıklarını anlattı. G.G., “Gece saat 02.45 gibi Albay Süha Söylem ile Yüzbaşı Mehmet Emin Ceylan yanımıza geldi ve bize ‘Bu sıkıntılı bir durum. Siz bir şeye karışmayın. Darbe girişimi var. Personelini topla, arka tarafa geç, sağlıklarından da emin ol’ dediler. Ben de personeli toplayıp arka tarafa geçtim. Hava aydınlanıncaya kadar da orada bekledik” şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, 17 tanığı dinlemesinin ardından duruşmaya yarın devam edilmesine karar verdi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA