LÜKÜS HAYAT BÜYÜLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LÜKÜS HAYAT BÜYÜLEDİ


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), “Lüküs Hayat” müzikalini sanatseverlerle buluşturdu.

Hediye Eroğlu

Mersinli sanatseverler, usta yönetmen Haldun Dormen’in sahneye koyduğu ‘Lüküs Hayat’ opereti ile unutulmaz bir gece yaşadı. Kültür Merkezi sahnesinde seyirciyle buluşan Lüküs Hayat müzikali izleyicilerden büyük beğeni topladı. Salonun tamamını dolduran Mersinliler eserin gösterimi sırasında sık sık alkışlar ile sanatçılara tebriklerini iletti. 
Orkestra yönetmenliğini Aytuğ Ülgen’in yaptığı eserin dekor tasarımları Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımları Nursun Ünlü’ye koreografisi Serbülent Biçer’e ve ışıları Tarı Deniz’e ait.
Reji asistanlığını Süleyman Tekin'in yaptığı eserde, başlıca rolleri, Tolga Erden, Neslihan Ulaş, Erdem Özdemir, Ayşegül Devrim Serdar, Serkan Karagöz, Ufuk Kasar, Zeynep Özgür Yılmaz, Hakan Bölükbaşı, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz, Seda Yörenç Sönmez, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Burcu Özdoğan, Erhan Kaya, Levent Yetkin, Ali Ulvi Karaca, Orhan Güllüler, Baran Taner paylaşıyor.
Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşıyan, iki farklı kültürün yüzleşmesinden ortaya çıkan durumun değişmezlerini anlatmaktadır. Küçük hırsızlıklarla geçinen 'Rıza' ile 'Fıstık' bir zengin evine girince kendilerini kıyafet balosunda bulurlar. İkilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumudur. Çelişkilerin iyice keskinleştiği yaşam biçimleri komik olaylara neden olmaktadır. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA