SEL MAĞDURU ÇİFTÇİ TBMM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEL MAĞDURU ÇİFTÇİ TBMM’YE TAŞINDI


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, geçtiğimiz hafta Tarsus’ta etkili olan sağnak yağış nedeniyle seralarını su basan çiftçilerin durumunu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Arıcı, TBMM Başkanlığına Başbakan Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde geçtiğimiz hafta Mersin’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle Tarsus’ta bulunan Kelahmet, Akarsu, Çayboyu, Ağzı Delik, Baharlı ve Çatalca köylerinde seralarını su basan çiftçilere yönelik hasar tespit ve yardım çalışmaların yapılıp yapılmadığını sordu. Atıcı sunduğu soru önergesinde “Köylerde binlerce dönüm arazide bulunan ve çeşitli sebzelerin ekiminin yapıldığı seraların tamamı metrekareye düşen yaklaşık 120 kilogram yağmurla suyun altında kalmıştır. İki ay önce aynı bölgede benzer bir afet daha yaşanmış ve bu kez ekili araziler yoğun dolu yağışı nedeniyle hasar görmüştür. Bu bölgelerde çiftçilik yapan vatandaşlarımız, bu iki afet ile birlikte büyük bir maddi zarara uğramışlardır. Ülke ekonomisine önemli katkı yapan çiftçilerimizin banka borçları da bu afetler sonrasında büyük bir çıkmaza girmiştir” cümlelerini kullandı. 
“AFET BÖLGESİ İLAN ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”
CHP’li Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle “Mersin’in zarar gören bu ilçe ve köylerini afet bölgesi ilan etmeyi düşünüyor musunuz? Sel felaketi nedeniyle maddi zarara uğramış olan başta çiftçilerimiz olmak üzere mağdur vatandaşlarımıza doğrudan maddi yardım yapmayı düşünüyor musunuz? Sel felaketinden zarar gören Mersinli çiftçilerimizin devletin herhangi bir kurumuna olan borçlarını faizsiz olarak ertelemeyi veya silmeyi düşünüyor musunuz? Doğal afetlerden korunmak ve gerektiğinde yaraların hızlıca sarılmasını sağlamak üzere Mersin’e yapılacak olan yatırımları arttırmayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA