DELİÇAY’DA ÖLÜM OYUNU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DELİÇAY’DA ÖLÜM OYUNU!


 

Mersin’de 2016 yılında yaşanan sel felaketinde bir ailenin yok olmasına neden olan Deliçay etrafında önlem alınmaması, yeni felaketlere davetiye çıkartıyor.

Mehmet Nabi Batuk

Deliçay üzerinde tehlikeli geçişler sürüyor 

Mersin'de 29 Aralık 2016 Perşembe günü meydana gelen sel felaketi sırasında Deliçay’ın kollarından biri olan Yalınayak Deresi üzerinden geçmeye çalışan bir aile sulara kapılmış, Serkan ve Fatma Genç çifti hayatını kaybetmiş, 4 yaşındaki kızları Miray ile 25 yaşındaki Sultan Uncu ise sel sularında kaybolmuştu. 

Geçtiğimiz hafta yaşanan sağanak yağmurlar nedeniyle Deliçay’ın bir kez daha su seviyesi ve akış hızı yükseldi. Deliçay çevresinde tarım işiyle uğraşan çiftçiler yeterli önlemin alınmaması nedeniyle yeni bir felaketle başbaşa bırakılıyor. Tarlalarına gitmek isteyen çiftçiler Deliçay’ı kullanırken, hiçbir önlemin alınmaması ise adeta kazaya felakete çıkartıyor. 

“KÖPRÜ SÖZÜNÜZÜ TUTUN”
Akdeniz ilçesinde, geçtiğimiz yıl 15’e yakın aracın devrildiği Deliçay nehrinde yine aynı manzara yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan sağanak yağışın ardından su debisi ve akış hızı yükselen Deliçay üzerinden tarla ve bahçelerine gitmek isteyen bazı çiftçiler, hiçbir önlemin alınmaması ve yetkililerin uyarılarda bulunmaması nedeniyle araçları ile tehlikeli de olsa çay üzerine yapılan beton bloğu kullanarak suyun içerisine girerek karşıya geçmeye çalışıyor. Ne emniyet ekiplerinin ne de zabıta ekiplerinin herhangi bir güvenlik önlemi almaması dikkat çekerken, çiftçiler, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından kendilerine yıllardır önce verilen köprü projesi sözünü tutmasını bekliyor. 

“CAN KAYBI MI YAŞANMASI GEREKİYOR”
Deliçay üzerinden tehlikeli bir şekilde karşıya geçen Mehmet A. isimli çiftçi “Burada her gün en az 500 kişi geçmek zorunda kalıyor. Çünkü topraklarımız ve tarlalarımız malımız hep bu tarafta kalıyor. Geçtiğimiz gün hiç geçemiyorduk ama bugün su biraz daha düştü. Büyükşehir Belediyesi buraya 15 yıldır bir köprü yapacağım diyor ama yıllardır değişen hiçbir şey olmadı. Geçen sene 5 araba sulara kapıldı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı ama tüm araçlar perte çıktı. Artık bir an önce bu çay üzerindeki köprülerimizi yapsalar çok iyi olur. Bazen karşı tarafta mahsur kalıyoruz. Mecbur kalıp tehlikelide olsa suyun üzerinden geçiyoruz. Dolanmaya kalksak ana yola gidişimiz hem tehlikeli hem de çok daha uzak. O yüzden buradaki köprüyü bir an önce yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA