SERBEST BÖLGE KAVŞAĞINDA YAN YOLLAR BUGÜN AÇILIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST BÖLGE KAVŞAĞINDA YAN YOLLAR BUGÜN AÇILIYOR!


 

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Mersin-Tarsus Yolu üzerinde yapılan kavşak çalışmaları hakkında şantiye yetkililerinden bilgi alan Milletvekili Kuyucuoğlu, Serbest Bölge Kavşağı’nda yan yolların Salı gününden itibaren trafiğe açılacağını söylediğini belirtti.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün, Mersin-Tarsus Yolu’nda yaptığı kavşak çalışmaları nedeniyle Mersin’in doğu girişinde trafik aylardır güçlükle sağlanıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, kavşak çalışmalarının koordine edildiği şantiyeyi ve yol yapım çalışması süren alanları gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kuyucuoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile “Karayolları’nın, Mersin-Kazanlı arasında yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledik ve şantiye yetkililerinden bilgi aldık. İnşaat nedeniyle, Mersin girişinde trafik başka yollardan sağlanıyor ve bu da aylardır binlerce vatandaşımızı mağdur ediyor. Şantiye yetkilileri, yarın (Salı) itibariyle yan yolların trafiğe açılacağını ve bu şekilde Mersin’in doğu girişinde trafiğin rahatlatılacağını söylediler. Şehrimizde trafiğin hızlı ve güvenli bir şekilde akması açısından bu çalışmaları ve taahhütleri takip edeceğiz” dedi.
Mersin’in girişinde yapılan köprünün doğu yönünde bitimine 300 metre kaldığını söyleyen Kuyucuoğlu, köprünün ayak ve krişlerinin yerinde dökülmesi nedeniyle biraz zaman aldığını, aynı bölgede köprünün ve yan yolların tamamlanmasıyla Mersin’in girişinde trafiğin rahatlayacağını kaydetti.
Bekirde ve Kazanlı kavşaklarında yapılacak köprülerle kesişme olmayacağını, bunun trafik akışını hızlandıracağını belirten Kuyucuoğlu, yan yolların da tamamlanmasıyla bu bölgede trafik tıkanıklığının aşılabileceğini vurguladı.
Kavşak projelerinin 2019 yılının Kasım ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Kuyucuoğlu, “Kavşak ve yol  çalışmalarının daha erken bitirilmesi elbette Mersinliler açısından daha faydalı olacaktır. Yüklenici firmanın hak edişlerinin zamanında yapılması buradaki işi hızlandıracaktır. Köprü ayak ve krişlerinin yerinde dökülmesi ve kesitlerin görüntüsü, Mersin’in doğu girişinin daha estetik bir görünüme kavuşacağını gösteriyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA