“YOLCULARINIZ SİZE EMANET!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YOLCULARINIZ SİZE EMANET!”


 

Mersin’de dolmuş ve ticari taksi kullanan şoförlere seslenen Oda Başkanı Veysel Sarı, “Kadınlar sizlere güvenerek tek başına aracınıza biniyor. Yolcularınızın can ve mal güvenliği sizlere emanet. Onlara sahip çıkın” dedi.

SONER AYDIN

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu, oda hizmet binasının kongre salonunda gerçekleştirildi. Şoför esnafının yoğun ilgili gösterdiği kongreye çok sayıda oda ve dernek başkanı ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Kongre öncesi Mersin’de ticari araç kullanan şoförlere seslenen Sarı, şoförlere önemli uyarılarda bulundu. Sarı, yolcuların can ve mal güvenliğini ön planda tutması gerektiğinin altını çizdi. 
“SINAVI GEÇEMEYEN TİCARİ ARAÇ SÜREMEYECEK”

Büyükşehir belediyesi ile gerçekleştirdikleri yönetmelikle birlikte şoförlere bir dizi eğitim programı uygulayacakları ve ardından yeterlilik sınavı yapacakları bilgisini veren Sarı, “Kadınlar sizlere güvenerek tek başına aracınıza biniyor. Şoförlerin iyi bilinçlenip araçlarımıza binen yolcuları nasıl koruyacağını bilmemiz lazım. Belediye ile gerçekleştirdiğimiz yönetmelikle birlikte, ticari plaka alacak kişiler artık bir eğitimden geçecek. Halkla ilişkiler ve kentin caddelerini, sokaklarını öğrenme anlamında bir eğitim verilecek. Çünkü dışarıdan gelen bir yolcu adres verdiği zaman hemen bulmanız lazım. Eğitimi sizlere biz vereceğiz ama sınavı yapacak olan belediye. Bu eğitimi ve sınavı geçenler ticari araç alacak ve ticari araba sürebilecek” diye konuştu.
“TACİZCİLER, TECAVÜZCÜLER, UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI SEKTÖRE GİREMEYECEK”
Şoförlere uygulanacak eğitim programının yanında şoförlerin bir dizi testlerden de geçeceğini sözlerine ekleyen Sarı, “Yine ticari araçlarda taciz, tecavüz gibi olayların önüne geçebilmek için de sabıka kâğıdı isteyeceğiz ve herhangi bir yüz kızartıcı suç işlemiş olanlar bu mesleğe giremeyecek. Yine araç sahiplerinin ve şoförlerin idrar tahlillerini yaptırıyoruz. Aralarında madde bağımlısı olan varsa bu kişileri aramıza almıyoruz. İlk eğitimimize 17 kişi geldi ancak ne zaman ki idrar örneği istedik kaçtılar. Dolayısıyla bu mesleği temizlememiz lazım” şeklinde konuştu.
Ticari taksi kullanan şoförlerin can güvenliğini korumak adına da bazı çalışmalar yürüttüklerini belirten Sarı, “Mersin’de 24 tane taksici öldürüldü ve bunun sadece 1 tanesinin faili tespit edildi, diğerleri faili meçhul olarak kaldı. Sizlerin can güvenliğini sağlamak için araç takip sistemi kuracağız. Odamızda bir merkez kuruyoruz, bütün araçlarımız takibimizde olacak. Arabanızda imdat butonu olacak ve bastığınızda en yakın emniyet birimi harekete geçecek. Şoförlerin can güvenliğinin yanında müşterilerimizin de can güvenliğini korumak mecburiyetindeyiz. Bizim en başta görevimiz yolcularımızın can güvenliğini koruyabilmek. Bunları da denetim altına alacağız. Taksimetrelerini açmayanları görebileceğiz. Kazalarda o görüntüler sizin lehinize delil olarak kullanılabilecek” dedi.

“BİRLİK OLUN, ODANIZA VE KENDİNİZE SAHİP ÇIKIN”
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olarak şoförlerden şikayetçi olduğunu dile getiren Sarı şoförlere birlik çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Çünkü kendinize sahip çıkmıyorsunuz. İnsanlar kendi çıkarlarını korumak zorunda ve bunun yolu da birlik, beraberlikten geçer. Bu oda sizin ben burada emanetçiyim. Ben giderken şoför esnafının istenilen noktaya gelmemesinden dolayı üzüntü yaşarım. Eğer başarmak istiyorsak hep beraber olmamız, sık sık bir araya gelmemiz lazım. Bu mesleğin daha da ileriye gitmesi için herkesi göreve çağırıyorum. Odanıza sahip çıkın, birliklerinize sahip çıkın.”

Tek liste halinde gidilen kongrenin ardından mevcut başkan Veysel Sarı, 725 üyenin oyları ile yeniden başkanlığa seçildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA