METİN GÖKTEPE UNUTULMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METİN GÖKTEPE UNUTULMADI!


 

Görevi başında işkence edilerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe katledilişinin 23’üncü yılında unutulmadı! CHP İl Başkanı Özyiğit, “Faili meçhul cinayetler bu ülkenin kanayan yarasıdır” diyerek, faillerin adalet önüne çıkarılması için çağrı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 1995 yılında görev yaparken gözaltına alınan ve işkence sonucu yaşamını yitiren gazeteci Metin Göktepe’yi unutmadı. Yazılı bir açıklama yapan Özyiğit, 23 yıl önce katledilen Göktepe’nin katillerinin halen bulunamadığına dikkat çekerek “Metin’i kaybedeli bugün 23 yıl oluyor. Ve bu 23 yılda malesef görevi başında işkence yapılarak katledilen bir gazetecinin failleri bulunamıyor. Hukuk adaletten gittikçe uzaklaştırılıyor. İnsan hakları ihlalleri alabildiğince büyüdü. Bugün maalesef insanlar en temel insan hakkı yaşam hakkını bile koruyamıyor. Bu konuda bizlere düşen Metin Göktepe'ye layık olacak şekilde bu hak ihlallerini sonlandırmak; özgürlüğü, demokrasiyi barışı bu ülkeye getirebilmek için daha çok çalışmak" dedi.

“FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER BU ÜLKENİN KANAYAN YARASIDIR”
“Emek ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesiyle, kendi geleceğimizi inşa etmeye olan inancımla Metin Göktepe şahsında, yitirdiğimiz, öldürülen bütün gazetecileri saygıyla anıyorum" diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Özyiğit, “Faili meçhul cinayetler malesef bu ülkenin kanayan bir yarası. Metin Göktepe gibi, Uğur Mumcular, Çetin Emeçler, Abdi İpekçiler ve daha fazlası düşünce ve insanların haber alma özgürlüğü yolunda birer demokrasi şehididirler. Onların anısını yaşatmak ve faillerinin biran önce adalet karşısında hesap vermeleri hepimizin boyun borcudur. Kendilerine rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA