“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MAĞDUR ETMEDEN YAPACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MAĞDUR ETMEDEN YAPACAĞIZ”


 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket, Gaziler Mahallesi’nde yaptığı kentsel dönüşüm ile ilgili toplantıda alan dar geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; toplantıya yoğun ilgi gösteren mahalle sakinleri, kentsel dönüşümün biran önce başlatılmasını istedi.

İbrahim Kozacıoğlu Orta Okulu bahçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında ilk konuşmayı yapan Gaziler Mahallesi Muhtarı Emircan Aksan, kentsel dönüşümle mahallelerinin modern bir yerleşim alanı olacağını söyledi. 
Hiçbir vatandaşın mağdur etmeden kentsel dönüşüm yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can da, hakkaniyeti uygulayacaklarını söyledi. Gaziler Mahallesi’ne daha fazla hizmet gelmesi için kentsel dönüşümün şart olduğunu ifade eden Can, “Biz göreve gelir gelmez 45 mahallemizde neler yapabiliriz diyerek, her mahallemizi ayrı ayrı inceledik. Şu anda Yeni Mahalle, Bağlar ve Gaziler… Bugün besmeleyi Gaziler Mahallemizden çekiyoruz. Yarın Bağlar ve diğer gün Yeni Mahalle’de bu bilgilendirme toplantısından yapacağız. Gaziler Mahallemizi incelediğimizde 2 parça olduğunu görüyoruz. Sokaklarımız dar, yeşil alanımız yok. Evlerimiz 100 metrekare yada 150 metrekare arsa üzerinde eski binalar. Bu mahallemizde yolları genişletmek ve yeşil alanları arttırmak gerekir, tek katlı binaların yerine daha konforlu yaşanabilir binaların yapılması gerekir. Bunun içinde imar değişikliği gerekir. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 13 mahallemizde imar değişikliği gerçekleştirdik. Ancak kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için mevcut durumdan yoğunluk artışı gerekir. Düne kadar hiçbir müteahhit kapınızı çalmamıştı. Biz 2.5 yıl uğraşıp Büyükşehir Meclisinden ve Tarsus Belediye meclisinden 1/1000’lik planı geçirerek revizyonu gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm gerçekleşebilmesi için bir hamle daha yapmamız lazımdı. Yoğunluk artışı. Her mahallede adalar oluşturduk. Hiç kimseye rant sağlamadık. Artışı mahalle bazında düşündük. Mahalleli vatandaşlarımızın lehinde gerçekleştirdik. Musa Bengi ilköğretim okulumuzun arkası, yolun sağ tarafı ırmağın karşı tarafı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Gazi paşa bulvarına kadar olan kısım. Gaziler mahallemizin bir parçası. Emsal oranı 0.8’idi, biz 1.5’a çıkardık. Bu ne demek? Mahallemizi adalar haline getirdik. Bundan sonra müteahhitlerimiz kapınızı çalmaya başladı. Ayrıca ortaklık payı sorunu vardı. Mahallenin yolunun genişlemesi, sosyal donatı alanlarının çoğalması, yüksek katlı binaların yapılabilmesi için ortaklık meselesi önemli bir sorundu. Bunu da çözdük. Müteahhitti tercih hakkı sizlere aittir. Bizden buraya kadar. Bundan sonrası müteahhitlerle siz değerli hemşerilerimizin arasındadır.
Bunu sadece bu mahallede yapmadık. Bağlar, Gaziler, Kırklarsırtı, Duatepe’de, İmetpaşa’da, Beydeğirmeni’nde, Fahrettinpaşa’da, Tozkoparan Zahit’de, Fevziçakmak’ta ve 82 Evler Mahallemizin ikinci parçasında toplam 13 mahallede yaptık. Müttehitlerimizin hiçbir vatandaşımızın hakkını yemeden, vatandaşımızın da hakkından fazla talep etmeden bu süreci aşacağımıza inanıyorum. Hakkaniyeti uygulayarak biran evvel sözleşmeler imzalar atılsın. İmar Müdürlüğümüze gelin, gerçeği doğruyu anlatmak bizim boynumuzun borcu. Hiçbir vatandaşımızın kafasında soru kalmasın. Kapımız yüreğimiz açık” şeklinde konuştu.
Tarsus’ta toplu konut hamlesi başlattıklarını anlatan Başkan Can, toplu konut atağı başlattıklarını söyleyerek, ilk etapta 500 konut yapmayı hedeflediklerini söyledi. “Bu yılın içerisinde kooperatif kurup bir yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” diyen Başkan Can, “Hedefimiz daha düşük paralarla vatandaşımızı ev sahibi yapmak. Tarsus’ta herkesi evlendirmeyi düşünüyorum. İkincisi ilerleyen günlerde mevcut Karamyağ fabrikasının orası. Orası şu anda İŞGEM olarak faaliyet gösteriyor. Burası yaklaşık 53 dönüm. Yer Tarsus Belediyesi olarak bizlere ait. Buraya 800-900 konut sığıyor. Birinci etaptaki Berdan evlerini yaptıktan sonra ikinci etapta da Karamyağ fabrikasının olduğu yere daha güzel yüksek katlı binalar yapacağım ve vatandaşlarımızdan fark gözetmeksizin TOKİ’den daha ucuz ev yapacağız. Birde park müjdesi vermek istiyorum.  Düzenleme ortaklık payından 4 dönüm yer düştü. Gaziler camimizin doğusundaki 4 dönüm alana gaziler mahallemize yakışır bir park yapacağız” ifadesini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA