“TARIMI MODERNLEŞTİRMELİYİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARIMI MODERNLEŞTİRMELİYİZ”


 

Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Karaoğlu, tarımsal eğitimin nitelikli hale getirilerek modern tarım teknikleri ile buluşturulması gerektiğini söyledi.

SONER AYDIN

Türkiye’de tarımsal eğitim-öğretimin başlangıcının 172. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şubesi kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törende günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yapan Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, sözlerine alanda bulunan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. Karaoğlu, üniversitelerdeki eğitim seviyesinin arttırılarak tarımın modern hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

“TARIMDA İŞBİRLİĞİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ”
Türkiye’de tarımsal öğretimin 172 yıl önce 1846 yılında İstanbul’da başladığını hatırlatan Karaoğlu, “172 yıl geçmiş ve köklü bir geçmişimiz var bizim. Sonrasında 1948 yılında Ziraat Fakültesi’nin kurulması ile birlikte fakülte halini alıyor. Ardından Atatürk Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve son olarak Çukurova Üniversitesi’nde Ziraat Fakülteleri kuruluyor. Böylelikle Ziraat Fakülteleri’nin temeli atılıyor. Günümüzde kurulan 38 Ziraat Odaları ile tarımsal öğreti devam ediyor. Tarımsal öğretim çok önemlidir. Ülkemiz bir tarım ülkesi, bu yüzden de tarımı modernleştirmemiz gerekiyor. Modern tarım tekniklerini, ünivasyon teknikleri ile birleştirerek tarımımızı en üst seviyeye çıkartmak zorundayız. Bunu da üniversitelerdeki eğitim seviyesinin arttırarak yapmalıyız. Nitelikli fakülteler bunu elde etmek zorundayız. Tabi ki biz Ziraat Mühendisleri olarak Mersin’de tarımsal faaliyetlere katkıda bulunuyoruz. Bunu da fakültelerimizle, üniversitelerimizle iş birliği içinde gerçekleştiriyoruz. Bir ve birlik içerisinde olursak bütün sorunları çözeriz. Bizim en büyük sorunumuz birlik olamamak. Biz proje üretmek ve projelere bağlı olarak tarıma yön vermek zorundayız” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA