GAZETECİLER SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GAZETECİLER SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR


 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, her yıl olduğu gibi yine Cumhuriyet Alanı’nda bir araya gelen gazeteciler, sorunlarına çözüm istedi.

SONER AYDIN 

Mersin’de çalışan yerel ve ulusal medya çalışanları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği kapsamında bir araya geldi. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen kutlamaya çok sayıda basın emekçisinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasetçiler katıldı. 
Gazeteciler adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, gazetecilerin ülkenin önünü aydınlattığını söyledi. 1961 yılında dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit'in gazetecilere hediye ettiği günden bu güne kadar gelişen olaylardan dolayı gazeteci bayramından ve gününden bahsetmenin mümkün olmadığını kaydeden Ünal, “Bu meydanda yıllardır ana cümlemiz aynı olmuştur. Anadolu basınının yolu Mustafa Kemal ile Samsun'a çıkan gazetecilik anlayışının yoludur. Biz onu savunmayı sürdüreceğiz. Dünde, bugünde, yarında. Yine bu meydanda hep şu cümleleri kullandık. Kartel medyası ve cemaat medyasının etkinliği, gücü arttıkça gazetecilerin özgürlüğünden, gazetecilerin bağımsızlığından bahsedilemez. Neler yaşadık hep birlikte gördük. 1961 yılında dönümün Çalışma Bakanı rahmetli Bülent Ecevit'in biz gazetecilere hediye ettiği gündü bugün. Bugün aslında bir bayramdı. Çalışan gazetecilerin, üreten gazetecilerin bayramıydı. Bir ayrıcalıktı. Ancak 1971 ihtilali, 12 Eylül darbesi ve ondan sonra gelişen süreçte gazeteci bayramından, gazeteci gününden bahsetmek mümkün değil. Bizim önümüzü bu meydan aydınlatıyor. Bizim önümüzü Adana Yeni Gün Gazetesi aydınlatıyor. Bizim önümüzü ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden kimsesizlerin kimsesi olan gazeteciler aydınlatıyor. Dün böyleydi, bugünde böyle. Törene katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Tören sonrasında emniyet güçleri gazetecilere çikolata dağıtarak günlerini kutladı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Mersin Valiliği ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından gazetecilere kahvaltı verildi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA