“TARSUS ÇİFTÇİSİ CEZALANDIRILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARSUS ÇİFTÇİSİ CEZALANDIRILIYOR”


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, aşırı yağıştan etkilenen Bahşiş, Kulak ve Kelahmet Köylerindeki çiftçileri ziyaret etti.

Tarsus köylerinde binlerce dönüm arazide bulunan çeşitli sebzelerin ekiminin yapıldığı seralar, geçtiğimiz günlerde metrekareye düşen yaklaşık 120 kilogram yağmur sebebiyle sular altında kalmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, aşırı yağıştan etkilenen Bahşiş, Kulak ve Kelahmet Köylerindeki çiftçileri ziyaret etti.

Tarsus’ta denize yakın tarım arazilerinin, hemen her sene aşırı yağıştan dolayı sular altında kaldığını, AKP Hükümeti’nin ise yıllardır bu sorunu çözmek için gerekli adımları atmadığını belirten Aytuğ Atıcı, “Hükümet Tarsus çiftçisini adeta cezalandırıyor. Her sene bu bölgedeki köylerde aynı sorunları yaşıyoruz. Tarsus çiftçisi çalışkandır ve sadece hakkı olanı istemektedir” dedi.
Aşırı yağıştan dolayı yaşanan mağduriyetin giderilmesi için Tarsus’taki çiftçilerimize zararların tamamını karşılayacak maddi yardımın yapılması gerektiğini belirten Aytuğ Atıcı, “Hükümet bu durumu bir an önce gündeme alarak aşırı yağıştan zarar gören çiftçilere maddi yardım yapmalı ve çiftçilerin devlete olan borçları faizsiz olarak ertelenmelidir.’’ dedi. 
Tarsus’ta benzer olayların yaşanmaması için kanalların üzerindeki köprülerin su geçişine izin verecek şekilde yeniden yapılması, kanalların drenaj boruları ile takviye edilmesi ve buna rağmen su birikmesi durumunda suyun drene edilebilmesi için yeterli sayıda pompaların yerleştirilmesi gerektiğini belirten Aytuğ Atıcı, “Devletimiz bunu yapacak güçtedir sadece sosyal devlet anlayışını hayata geçirmek gerekmektedir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA