MERSİN’DE DARBE GİRİŞİMİ DAVASI DEVAM EDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE DARBE GİRİŞİMİ DAVASI DEVAM EDİYOR


 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu, aralarında eski Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen’in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan ikisi firari 21’i tutuklu 32 sanığ

Mahkemede sanıklar, avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu. Bir önceki oturumda tutuklu sanıkların, tanıkların ifadelerine ve savcının mütalaasına karşı savunmalarını alan mahkeme heyeti, bugün de tutuksuz yargılanan sanıkları dinledi. Eski Kurmay Başkanı Albay Tayfun Ergi, 15 Temmuz'da birliğe gelen Demirhan'ın sıkıyönetim mesajını gördükten sonra kendisini "sıkıyönetim komutanı" ilan ettiğini iddia ederek, mesajın teyide muhtaç olduğuna yönelik telkinleri dinlemediğini ve bağırdığını ileri sürdü. Toplantıda bulunan albayların, Demirhan'a açık açık itiraz etmediğini ancak bir bahane bularak oradan ayrıldığını vurgulayan Ergi, Kurmay Başkanı olarak gerekli uyarıları yaptığını ancak Demirhan'ın dinlemediğini ve bağırmaya başladığı savundu. Ergin, o gün kan dökülmeden bittiği için doğru kararlar verdiğini düşündüğünü de ifade etti. 

“BİZ BU İŞİN İÇİNDE DEĞİLİZ DİYEBİLİRDİ”
Tutuklu sanıklardan Dağdelen'in "Mesajı neden Demirhan gelmeden dönemin Valisine bildirmediniz?" şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Ergi, "Görevim gereği vali ile bu tarz bilgi paylaşımında bulunmam gibi bir şey yoktu. Demirhan da o sırada birliğe geliyordu. Çok rahat bir şekilde 'Biz bu işin içinde değiliz' diyebilirdi. Darbe girişimi ilk başta Ankara'da belli bir grubun faaliyetiydi ve Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanlığına sıçramamıştı. Demirhan'ın birliğe gelmesiyle ortalık alevlendi. Ben mesajın ardından dönemin Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu'na bilgi verdim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklardan emekli Deniz Binbaşı Mehmet Emin Ceylan, eski TCG Taşucu Gemisi'nin Komutanı Yüzbaşı Zekeriya Kayalar, Güvenlik Harekat Merkezi'nde telsiz ve güvenlik kameraları operatörlüğü yapan eski Uzman Çavuş Mehmet Şimşek, Demirhan'ın emir astsubaylığını yapan eski uzman çavuş Ahmet Tufan Özbar, Demirhan'ın şoförleri eski uzman çavuş Seyhan Açar ile Kadir Nevzat Yontkan ve avukatları da dinledikten sonra ara kararın verilmesi için oturumu 12 Ocak'a erteledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA