“YARGI KARARI HİÇE SAYILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YARGI KARARI HİÇE SAYILIYOR”


 

Eğitim-Sen Tarsus Şubesi, yargı kararı olmasına rağmen yönetim kurulu üyeleri Macide Boymul ve Şahin Yücel’in göreve iade edilmemesine tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Eyüp Kızıl yaptığı yazılı açıklamada, 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alınan Tarsus Yunus Emre İlkokulu Müdür yardımcısı Muhammet İrfan Paksoy’un son yayınlanan KHK ile göreve iade edilen bin 823 kişi arasında yer almasını sevindirici olarak niteledi. Haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alınan bütün kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Kızıl, “Eğitim-Sen Tarsus Şube Yürütme Kurulu üyelerimiz Macide Boymul ve Şahin Yücel, 29 Ekim 2016 tarihinde 675 KHK ile ihraç edilmişlerdi. Daha sonra Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının, yürütme kurulu üyelerimizin görevden çıkarılmasıyla ilgili haklarında soruşturma yürüttüğü ve 2017/18873 sayılı kararı ile ‘Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar’ verdiği arkadaşlarımıza tebliğ edildi.  Savcılık kararıyla birlikte KHK ile göreve iade edilmek için arkadaşlarımızın başvuruları var ancak son yayınlanan KHK ile de görevlerine iade edilmediler. Savcılık kararının üstünde başka bir karar olabilir mi? Soruşturma sonucu takipsizlik kararı verilenler KHK ile görevlerine iade edilmelidir! İhraç sonrasında haklarında hiçbir adli ve idari işlem yapılmayanlar için işlem başlatılmalı ve KHK ile görevlerine iade edilmelidir” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA