“BORÇLAR BİR YIL ERTELENMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BORÇLAR BİR YIL ERTELENMELİ”


 

Mersin’de son olarak sel afetinin vurduğu çiftçinin zararının karşılanması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi veren CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, çiftçilerin borçlarının bir yıl ertelenmesini talep etti.

Mersin’de son olarak geçtiğimiz hafta yaşanan aşırı sağanak yağışın ve su baskınlarının vurduğu çiftçilere bir destekte CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’ndan geldi. Afetzede çiftçilerle ilgili olarak TBMM Başkanlığına kanun teklifi sunan CHP’li Kuyucuoğlu, afetzede çiftçilerin zararının sigortalı olup olmadığına bakılmadan karşılanması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca kredi, elektrik ve arazi borçlarının faizsiz bir yıl ertelenmesini isteyen Kuyucuoğlu, 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun'a geçici madde eklenmesini isteyerek Çiftçilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredilerin ertelenmesini talep etti.

“MEVCUT YASALAR İLE KAYIPLAR KARŞILANAMIYOR”
Kanun teklifinin gerekçe bölümünde Türkiye'de yaşanan kuraklık, don, dolu, sel ve taşkın afetleri nedeniyle tarım sektörünün zor bir dönem yaşadığını vurgulayan CHP’li Serdal Kuyucuoğlu, “Mevcut yasalar ile tabii afete maruz kalan çiftçilerin kayıplarının genel olarak karşılanamıyor. Çiftçilerin ürünlerinin tamamı hasar gördüğünde bile, ürünlerin yanı sıra canlı-cansız üretim araçlarının ve tesislerinin toplam değeri üzerinden hasar oranı belirlendiğinden çiftçiye yardım yapılamıyor. Kent sınırları içinde yaşanan dolu, sel, aşırı yağış ve taşkın afetleri sebebiyle, ekinleri, ürünleri veya seraları en az %30 oranında zarar gören ve bu durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen gerçek ve tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredilerin ertelenmesi ve Tarım Sigortası kapsamında sigortalı olup olmadıklarına bakılmaksızın bu Kanun kapsamındaki yardımlardan faydalanması hedeflenmektedir” cümleleri kullanıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA