ATICI, BOMBA YÜKLÜ GEMİYİ SORDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATICI, BOMBA YÜKLÜ GEMİYİ SORDU


 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 06 Ocak’ta Girit yakınlarında durdurulan gemide ele geçirilen ve bomba yapımında kullandığı öne sürülen yaklaşık 410 ton malzemeyi sordu.

Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu, Tanzanya bandıralı gemi Girit açıklarında durdurulmuş, kargo içindeki 29 konteynırda, bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, elektriksiz fünye ve 11 boş LPG tankı tespit edilmişti. Operasyonun ardından yapılan açıklamada; kargonun Mersin ve İskenderun’da yüklendiği, varış yerinin ise Cibuti ve Umman gözüktüğü ifade edilmişti. Konuyu meclise taşıyan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. 
 
Söz konusu gemiye bomba yapımında kullanılan bu malzemelerin Mersin ve İskenderun Limanları’nda yüklenip yüklenmediğini soran CHP’li Atıcı, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Mersin Limanı’ndan kalktığı söylenen bir gemide İskenderun ve Mersin’de yüklenen ve bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, elektriksiz patlayıcılar ve 11 adet sıvılaştırılmış petrol gazı tankı bulunduğu iddiaları ulusal ve uluslararası basında yer almıştır.
Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 06.01.2018 tarihinde Girit yakınlarında durdurulan ve adının Andromeda olduğu bilinen geminin Libya’ya gitmekte olduğu iddia edilmiş ve gemide bulunan tamamı yabancı uyruklu 8 kişinin de gözaltına alındığı da ifade edilmiştir. Yunanistan makamlarından yapılan açıklamada,  gemide ele geçirilen yaklaşık 410 ton malzemenin bomba yapımında ve terörist saldırılarda kullanılabileceği vurgulanmıştır. 
Buna göre;1- Söz konusu gemiye bomba yapımında kullanılan bu malzemeler Mersin ve İskenderun Limanları’nda mı yüklenmiştir? Bomba yapımında kullanılan bu malzemeler başka limanlarda yüklenmiş olsa bile geçişine nasıl izin verilmiştir? Girit açıklarında durdurulan gemi ile ilgili Yunanistan makamları ile iletişime geçilmiş midir? Tanzanya bandıralı olduğu söylenen gemide bulunduğu iddia edilen malzemeler gerçeği yansıtıyorsa, liman yetkilileri hakkında bir soruşturma açılmış mıdır? Bu malzemeler hakkında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin bilgisi var mıdır? 2011 yılından itibaren Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından silah ambargosu uygulandığı bilinen Libya’ya, bomba yapımında kullanılan bu malzemelerin gitmesi ile ambargo delinmiş olmakta mıdır?”

   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA