“4 ay içinde hazır olacağız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“4 ay içinde hazır olacağız”


 

CHP’nin yeni İl Başkanı Aktay, 4 ay içerisinde seçime hazır olacaklarını söyleyerek, “Mersin dair ezberi bozmak, yeni bir şeyler söylemek zorundayız” dedi.

CHP Mersin 36. Olağan İl Kongresi, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimden Adil Aktay ismi çıktı. 340 delegenin oyunu alan Adil Aktay İl Başkanı seçilirken rakibi Serhat Dövenci ise 266 delegenin oyunu aldı.  Genel kurulda delegelere hitap eden Adil Aktay, hedeflerinin bütün ilçeleri ve 2014 seçimlerinde kaybettikleri Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden almak olduğunu söyledi.

“Genel başkanımızın sergilediği dinamik, kararlı, cesur mücadeleye hepimizin ayak uydurması gerekir. Hiçbirimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha az çalışmak, yorulmak hakkına sahip değiliz” diyen Aktay, “Mersin’de her bir üyemiz, seçimlere kadar 700 bin adım atacak, örgüt olarak attıracağız bu adımları. 2019’a halkın damgasını vuracaksan Mersin’de bu adımları atmak zorundayız. Bu adımları emeğinin karşılığını alamayan Mersinli çiftçinin banka borçları altında ezilen Mersinli esnafın, yılda iki ikramiye hakkı bile tanınmayan Mersinli emeklinin yanında olmak için atacağız. O adımları paralarını Man adasına kaçıranlara karşı bu ülkenin vergi yükünü sırtında taşıyan tüm dar gelirli Mersinlilerin yanında olmak için atacağı. Ranta ve tamlana karşı direnerek Mersin’in doğasına, kültürüne, tarihine sahip çıkmak için atacağız. 700 bin adımı biz burada yandaş olmadığı için zorda bırakılan Mersinli girişimcilerin yanında olmak için atacağız. O adımları biz burada inançları, düşünceleri, yaşam tarzları nedeniyle dışlanıp, eziyet edilenlerin hak, hukuk, adalet isteyenlerin, eşitli ve özgürlük talep edenlerin sesine ses gücüne güç katmak için atacağız” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHRİ YENİDEN ALACAĞIZ”

Mersin’de CHP’li seçmenin sadece birkaç ilçeyi kazanmanın yetmediğinin farkında olduğunu hedeflerinin bütün ilçeleri daha da önemlisi Büyükşehir’i almak olduğunu dile getiren Aktay, “Hem bütün ilçeleri hem Büyükşehri almak zorundayız. Bu zaferin altyapısını Mersin il örgütü olarak seçmen ile halkın yoksul, işsiz hor görülen kesimleri ile kucaklaşarak, bütünleşerek kuracağız. Yaşanabilir bir Türkiye, Mersin hedefine çok yakınız. Yol haritamız bellidir; örgüt çalışacak CHP başaracak, Mersin kazanacak, Türkiye kazanacak. Örgüt çalışmazsa hiçbir başarı elde edilemez. CHP’nin gücü onun örgütünün gücüdür. Aktif üyelerin, kadınların, gençlerimizin gücüdür. Önce bu gücün değerini bileceğiz. Bu güce hakkını teslim edeceğiz. Ben Mersin il başkanlığımda öncelikle bunu sağlayacağım. Tüm üyelerimiz, delegelerimiz büyük ve güçlü CHP ailesinin bir parçası olduklarını hissedecekler. Hiçbir üyemiz kendini yalnız, çaresiz, desteksiz hissetmeyecek. Başka kurtuluş yolu yok, hepimiz birimiz, birimiz hepimiz anlayışını partide hakim kılacak, parti içi dostluk ve dayanışmayı en üst düzeye taşıyacağız. Tüm parti organlarının, belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin uyumlu ve verimli çalışmasını sağlayacağız. Mersin il örgütünde yükselmek için parti tüzüğüne uygun hareket etmek yeterli olacaktır. Önce örgütümüzün eksikliklerini gidereceğiz. Mersin’e, partimize yakışan, en son iletişim teknolojileri ile donatılmış bir eğitim ve kültür kurumu olacak yeni parti binamız, günün 24 saati açık olacak. İlçe binalarımızı iyileştireceğiz. İletişim ve bilişim imkanlarını geliştireceğiz. Seçim çalışmalarında daha hızlı, etkin olabilmek için ortak kullanıma açık parti araçlarının salısı ve kalitesini arttıracağız. İletişim teknolojileri ile donatılmış özel bir otobüsümüz olacak ve onunla kentin dört bir yanında Mersin ve ülke gerçeklerini en etkin biçimde anlatacağız. Tüm bunları imece usulü ile yapacağız. Laiklikten. Demokrasiden yana herkesi partimizin büyük ve onurlu çatısı altında toplanmaya ikna edeceğiz. Ben Mersin il başkanlığını bunun için istiyorum” şeklinde konuştu.

“4 AY İÇİNDE HAZIR OLACAĞIZ”

4 ay içerisinde 2019 yerel seçimlerine hazır hale geleceklerini sözlerine ekleyen Aktay şöyle konuştu: “Muhtarlara, kadınlara, gençlere yönelik özel çalışma birimleri kuracağız. Mersin’in derdi, tasası olan tüm kesimleri ile birlikte olacağız. Sorunlarına hakim olduğumuzu çözümleri bildiğimizi göstereceğiz. Yaratıcı ve yenilikçi siyaset ile Mersin’in gündemini bundan sonra biz belirleyeceğiz. İlk yapacağımız işlerin başında sandık güvenliğini yüzde 100 sağlayacak bir organizasyon kurmak olacak. Hiç kimsenin ‘bunlar seçimle gitmez’ yılgınlığına düşmesine izin veremeyiz. Mersinlilerin iradesine sahip çıkacak ve tek bir oyun bile boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. Bu yalnızca bir organizasyon ve inanç meselesidir. Mersin il örgütü iddia ediyorum 4 ay içerisinde seçime hazır hale gelecek. Ayrısız, gayrısız, ‘bizimkiler, sizinkiler’ demeden, varsa yoksa partim, mersin’im, Türkiye’m diyerek çalışacağız. Bu çalışmalarla başta Mersin Büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlıklarını kazanacağız. Bu nedenle 2019’da Mersin’in karşısına tam bir takım olarak çıkmak zorundayız. Bunu sağlamak il başkanının görevidir ve bunu sağlayacağız. Örgütümüz hiçbir ayrım yapmadan tüm adayların başarısı için çalışacak. Adaylarımız proje üretiminden sandık güvenliğine kadar tüm seçim çalışmaları boyunca Mersin il örgütü ile içli dışlı çalışacak. Adaylarımız il örgütünün koordinasyonu altında seçime hazırlanacak. Genel başkanımız Mersin ile iftihar edecek. İlham kaynağı olacak. Büyük başarılara imza atacağız. Büyük bir iddia ile aday oldum. Bu iddiaya inanan arkadaşlarımın güvenine layık olmak istiyorum. Çok başarılı bir il başkanı olma dışında bir gündemimi yok. Ülkemizin içinde bulunduğu durumda en anlamlı hizmetin il başkanlığı olduğuna inanıyorum.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA