MARİNA BAHANE AVM ŞAHANE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MARİNA BAHANE AVM ŞAHANE!


 

Mersin’de yat turizminin gelişmesi amacıyla yapılan ve sonra alışveriş merkezi haline dönüştürülen Marina’da kaçak inşaat iddiaları tartışma yarattı.

SONER AYDIN

Mersin’de yapıldığı günden bu yana tepkilere neden olan Mersin Marina için yeni bir iddia ortaya atıldı. Yat turizminin gelişmesi için kurulan ancak sonrasında alışveriş merkezi halini alan Mersin Marina’nın her geçen gün genişlemesi tepkileri de beraberinde getirdi. Yap, işlet, devret modeli ile 2011 yılında ihalesi yapılan ve şartnamede toplam 10 bin 500 m2 toplam inşaat alanının 2 bin 100 metrekare ticari alan olarak kullanılması gerekirken, temelin atılmasıyla birlikte şartnameye uyulmadı ve ticari alan büyütülerek adeta alışveriş merkezi haline getirildi. Yıllardır kıyıları ranta kurban edilen Mersin’de söz konusu alanın her geçen gün büyümesine kayıtsız kalmayan TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu geçtiğimiz yıllarda açıklama yaparak, projede hile yapıldığını açıklamıştı. TMMOB’un açıklamasının üzerine, Yenişehir Belediyesi vermiş olduğu inşaat izin ruhsatını aradan 9 ay geçtikten sonra 'Sehven' imzalamışız diyerek, ruhsatı iptal etmişti. Ancak iptal kararına rağmen söz konusu bölgede büyümenin devam etmesi üzerine vatandaşlar bir kez daha tepkilerini dile getirdi. TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’nun gelen tepkiler üzerine bugünlerde bölgedeki kaçak büyümeyle ilgili yeni bir açıklama daha yapması bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA