ÖĞRENCİLER İLETİŞİMLERİNİ KIŞ KAMPI İLE ARTTIRACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİLER İLETİŞİMLERİNİ KIŞ KAMPI İLE ARTTIRACAK


 

Üniversite öğrencilerinin alanında başarılı ve uzman isimlerle bir araya gelerek tecrübelerinden istifade etmelerini sağladığı ve kentlerin tarihi, kültürel ve manevi mekanlarını tanımalarının sağlandığı KYK Kış Kampı’nın 3’üncüsü başladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Mersin İl Müdürlüğü ev sahipliğinde her yıl düzenlenen ‘Tematik Kış Kampı’nın 3’üncüsü Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirilen programla başladı.

Öğrencilerin, alanında başarılı ve uzman isimlerle bir araya gelerek tecrübelerinden istifade etmelerini sağlayan proje kapsamında, ev sahibi illerdeki şehit aileleri ve şehitlikler de ziyaret edilerek, kentin tarihi, kültürel ve manevi mekanlarını tanımaları sağlanıyor. 
Mersin Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre; 15-19 Ocak tarihleri arasında bu yıl ‘İletişim’ temasıyla düzenlenen kampın açılışına Gençlik ve Spor Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Çuhadar, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Oğuz Kaymaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, alanında uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Ankara, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Kütahya ve Malatya illerinden gelen çok sayıda KYK öğrencisi katıldı.
KYK Konferans Salonunda yapılan açılışta yaptığı konuşmasına, KYK öğrencilerini, alanının uzmanlarıyla buluşturan bu tür etkinliklerin, öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve geleceğe hazırlanmaları bakımından büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek başlayan Vali Ali İhsan Su, ‘Tematik Kış Kampı’ vesilesiyle ilimize gelen öğrencilerin başta sosyal, kültürel ve tarihi alanlar olmak üzere birçok güzelliklere sahip olan ilimizi gezerek, Akdeniz’in incisi Mersinimizi daha yakından tanıma fırsatını da bulacaklarını dile getirdi.
Konuşmasının devamında ilimizin sahip olduğu değerlere ve zenginliklere kısaca değinen Vali Su, Türkiye’nin 1987 yılında açılan ilk serbest bölgesi olma özelliğine sahip Mersin Serbest Bölgesi ile ülkemizin en büyük uluslararası limanı olan Uluslararası Mersin Limanı hakkında bilgiler verdikten sonra sözlerini, ilimizdeki önemli ekonomik faaliyetler, tarihi ve turistik zenginlikler hakkında öğrencileri bilgilendirerek noktaladı.
 Plaket takdimi ve KYK tanıtım filminin izlenmesiyle süren program, iletişim alanında uzman katılımcılar ve farklı illerden gelen öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekilmesinin ardından Prof. Dr. Ergün Yıldırım’ın açılış konferansıyla devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA