AKAR TÜLÜCÜ GÜVEN TAZELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKAR TÜLÜCÜ GÜVEN TAZELEDİ


 

MMO Mersin Şubesi’nin gerçekleştirdiği 11. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde yeniden güven tazeleyen Akar Tülücü, “Bundan sonraki dönem için yapacağımız plan ve proje çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı ve seçimleri gerçekleştirildi. Hafta sonu gerçekleştirilen seçimlerde; Değişim Hareketi Mühendisleri Grubu Adayı (Sarı Liste) Akar Tülücü ile Katılımcı Dinamik Mühendisler Grubu ( Pembe Liste) Alper Turna’nın yarıştığı seçimlerde; mevcut şube başkanı Akar Tülücü aldığı 776 oyla yeniden güven tazelerken; Alper Turna 511 oy aldı. Seçimlerin ardından 14 kişilik yönetim kurulunda 5 değişiklik yapıldığı öğrenilirken, farklı sektörlerden seçilen Burhan Veli Dayıcık, Gökmen Gökbulut Korkmaz, Levent Yapıcı, Latife Gaye Kulakoğlu, Özgür Bahar yönetime giren yeni isimler oldu. Üyeler arasında yüzde 6’yı oluşturan kadın mühendislerin yönetimdeki temsiliyeti incelendiğinde ise 3 kadının yönetime girdiği görüldü. MMO Şube Yönetim Kurulu üyesi MEÜ Öğretim Üyesi Dr. Hatice Atmaca yönetimdeki yerini korurken, Gökmen Gökbulut Korkmaz, Latife Gaye Kulakoğlu yönetime giren yeni kadın üyeler oldu. Gazetemize Genel Kurul toplantısını ve hedeflerini anlatan MMO Şube Başkanı Akar Tülücü, “Hiçbir tatsızlık yaşamadan iyi bir kongre gerçekleştirdik. Seçimlere giren iki grupta gayet samimi ve dostça seçim sahasını terk ettik. Her şey çok güzeldi” dedi. 

“PROJE ÇALIŞMALARINA HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”
Genel Kurul seçimleri için ara verdikleri proje çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydeden Akar Tülücü, “Biz 10’uncu dönemimizde yapacağımız projelerin aslında altyapısını kurmuştuk. Örneğin Güneş Park enerji kompleksinin altyapısını kurmak bile iki yıl süren bir operasyon. Zaten bu proje aşağı yukarı 8 departmandan oluşan bir yatırım olduğu için ilk önce arazinin tespit edilmesi, meclis kararı ile odamıza tesisi daha sonra destek verecek firmaların tespiti ve çalışmalara başlanması zaten 20 aylık bir süreci aldı. Yönetim olarak Mezitli ilçemizdeki güneş parkındaki çalışmaların devamını çok önemsiyoruz. Bizde bu konuşan üzerinde yoğunlaşmaya devam edeceğiz. Son 1 buçuk aydır seçim çalışmalarına girdiğimiz için bir ara vermiştik. Ancak bundan sonraki dönem için yapacağımız plan ve proje çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.  

“MÜHENDİS İLE İŞVERENLERİ BULUŞTURACAĞIZ”
Silifke bölgesinde planladıkları Rüzgâr Park projeleri kapsamında Silifke Belediyesi ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Tülücü, “Güneşten ve rüzgârdan faydalanarak ilçede 400 metrekarelik farklı bir yapı inşa edeceğiz. Bu yapı aynı zamanda ilçedeki 4 TMMOB bileşeni odamızın aynı bölgede toplandığı bir temsilcilik olacak. Yine Tarsus’ta TMMOB bileşeni odalarımız için 4’lü ve 5’li şekilde bir temsilcilik binası kurabilmek için Tarsus Belediyesi ile görüşeceğiz. Bu proje ile TMOOB bünyesindeki odaları daha merkezi konumda toplamak için değerlendirmelerimiz sürüyor. Yine Mersin’de aynı zamanda TMOOB Akademi olarak düşündüğümüz bir lokal kurmayı düşünüyoruz. Ayrıca işverenlerle alakalı olarak ‘Nasıl bir mühendisle çalışmak istersiniz?’ başlığında bir toplantıyı 1 buçuk ay içerisinde yapacağız. Bu toplantımızın amacı; işletmesini arayan bir mühendis ile işletmelerin aradığı mühendis taleplerini MTSO, MTSOB ve MESİAD ile birlikte düzenleyeceğimizi çeşitli etkinliklerle konuşacağız. Burada hem işletmelerin hem de mühendislerin eksiklikleri nelerdir bunları anlamaya çalışacağız. Bizim mühendislerimize işletmelerin beklentilerini bilgi ve birikimi kazanmaları için biz onlara göre eğitimler düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA