TANRIKUT GÜVEN TAZELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TANRIKUT GÜVEN TAZELEDİ


 

Mersin Dersimliler Derneği 14. Olağan kongresini dernek binasında gerçekleştirdi. Kongrede dernek başkanlığına yeniden mevcut başkan Hasan Tanrıkut seçildi.

SONER AYDIN

Mersin Dersimliler Derneği 14. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Yöre derneği ve sendika temsilcilerinin de katıldığı kongrede divan seçimi sonrası faaliyet, mali ve denetleme raporu okunup onaylandı. Raporların okunmasının ardından annesi hakka yürüdüğü için kongrede bulunamayan dernek başkanı Hasan Tanrıkut’un mesajı dernek sekreteri Kazım Açıktepe tarafından okundu.
Annesinin vefatı nedeniyle kongrede hazır bulunamayan Tanrıkut gönderdiği yazılı mesajında; “Dilimizi ve inancımızı yaşatmıyorsak, geleneklerimizi unutmuşsak ve doğamızla buluşamıyorsak Dersimliyim demek anlamını yitirecektir. Onun için anadilimizi konuşalım, inancımızı yaşatalım, coğrafyamızla buluşalım. Güvenlik bölgeleri ilan edilerek bir çok yer yasaklanmıştır. Munzur doğa ve kültür festivali de bu yasaklamadan etkilenmiştir. Dersim merkez de dahil olmak üzere bir çok ormanlık alan “sıradanlık” süsü verilerek yakılıp tüm doğa tahrip edildi. Tüm dersim coğrafyası yaşanmaz hale getirilmek istenmektedir. Köylerimiz, inanç merkezlerimiz yakılıp yıkılarak yok edilerek insansızlaştırılmak isteniyor” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Hasan Tanrıkut yeniden başkan seçildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA