KAZANAN VE KAYBEDEN BİR ARADA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZANAN VE KAYBEDEN BİR ARADA


 

CHP Mersin İl başkanlığı koltuğuna oturan Avukat Adil Aktay seçim kurulundan mazbatasını aldıktan sonra düzenlenen törenle görevi il eski başkanı Abdullah Özyiğit’ten devraldı. Törene seçimi kaybeden Serhat Dövenci de katıldı.

SONER AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü’nün önceki gün gerçekleştirdiği genel kurulun ardından rakibi Serhat Servet Dövenci’yi geride bırakarak başkanlığa seçilen Avukat Adil Aktay ilçe seçim kurulundan mazbatasını aldı. Aktay, daha sonra il başkanlığı önünde düzenlenen devir töreniyle birlikte görevi devraldı. Törene il koltuğunu devreden il eski başkanı Özyiğit ile Dövenci’nin yanı sıra ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Öte yandan törene sadece Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın katılması dikkat çekti. Törende partililere seslenen Başkan Aktay, “Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı halkın evidir” dedi.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ MERSİN İL BAŞKANLIĞI HALKIN EVİDİR”

Konuşmasına genel kurulun partilerine yakışır bir şekilde geçmesini sağlayan partililere teşekkür ederek başlayan Başkan Aktay, “İlçe kongrelerimizi başarıyla, olgunluk içinde gerçekleştirdik. Ardından ilk kongremizi kardeşlik duygularıyla, partimizi iktidara taşıyacak bir yenilenme, tazelenme bilinciyle tamamladık. Bu mazbatayla birlikte ben ve arkadaşlarımın Mersin’e karşı görev ve sorumluluğumuz daha da arttı. Bu bilinçle Mersin’de herkesi dinleyeceğiz, her kesimi kucaklayacağız. Derdi olan, hakkını arayan tüm Mersinlilerin yanında olacağız. Mersin için bir fikrim var, bir önerim var diyen herkese kulak vereceğiz. İl yönetimi olarak haftanın her günü, günün her saati bize ulaşmak mümkün olacak. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı halkın evidir. Hiçbir zaman kapanmayacak bir dost kapısıdır. Mersinliler bunu böyle bilsinler. Mersin’in birlik ve bütünlüğünün, huzur ve barışının en sağlam temeli yine Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Ortak akla ve sağduyuya dayanan, Mersin’in ve ülkemizin çıkarlarını ön plana alan bir siyaset sergileyeceğiz. Mersin siyasetinin düzeyini yükseltmek, kalitesini arttırmak için çaba sarf edeceğiz” dedi.

“KONGREMİZ ÖRNEK OLDU”
Görevi devreden il eski başkanı Abdullah Özyiğit, aday olan Adil Aktay ve Serhat Dövenci’yi tebrik ederek, “Serhat Dövenci’yi ve Adil Aktay’ı kutluyorum. Bu cesaretlerinden ve bu göreve talip olmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirdiğimiz il kongremiz sanıyorum ki bütün ülkeye örnek olmuştur” dedi. İstanbul, Trabzon, Kayseri, Kütahya ve Hatay’da kadınların il başkanlığı görevine geldiğini dile getiren Özyiğit, Mersin’de kadınların başkanlık koltuğuna oturmasını temenni etti. 

“YENİ SEÇİLEN İL BAŞKANIMIZLA BİRLİKTEYİM”
Kongrede aday olan Serhat Dövenci ise, “Sevgili yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün birlik ve dayanışma günü, bu yüzden buradayım. Yeni seçilen il başkanımızla birlikteyim. Bana verilecek bir görevde partimizin gerekirse bir neferi olarak görev alacağımı da buradan duyurmak istiyorum. Arkadaşlar ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu günlerde partimizi yalnız bırakmamamız lazım. 2019 seçimleri gerçekten çok önemli. Bu yüzden mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayalım. El ele devam edelim. Günümüz ayrışma değil, birleşme günüdür. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yeni seçilen il başkanımızı hepinizin adına teşekkür ediyorum, kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, koltuğunu devreden il eski başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür plaketi verdi. Plaket sunumunun ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA