VALİLİKTEN İHD’YE ‘PANEL’ ENGELİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİLİKTEN İHD’YE ‘PANEL’ ENGELİ


 

Mersin Valiliği, İnsan Hakları Derneği’nin bir düğün salonunda düzenlemek istediği ‘Cezaevlerinde Tek Tip’ konulu panele OHAL gerekçesiyle izin vermedi.

SONER AYDIN

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi 696 sayılı KHK ile birlikte ‘tutuklu sanıklara tek tip kıyafet giydirilmesi’ yönünde alınan karara karşı bir düğün salonunda ‘Cezaevlerinde Tek Tip’ konulu panel düzenlemek istedi. Ancak, İHD Eşgenel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın da katılacağı panel Mersin Valiliği tarafından OHAL gerekçesiyle yasaklandı. Panelin yasaklanmasına tepki gösteren dernek, paneli aynı saatte şube binasına gerçekleştirdi. 

“KARAR ANTİDEMOKRATİKTİR”
Mersi Valiliği’nin engeli nedeniyle İHD Mersin Şubesinde gerçekleştirilen panele, İHD Eşgenel Başkanı Öztürk Türkdoğan, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can ve Avukat Gülizar Tuncer katıldı. Çok sayıda yurttaşın ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katıldığı panele, yerine kayyum atandıktan sonra cezaevine konulan ve 7 aylık tutukluluğun ardından tahliye edilen Akdeniz Belediyesi eski Eş Başkanı Yüksel Mutlu da katıldı. Panel öncesi Mersin Valiliği’nin almış olduğu karara tepki gösteren İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, yasağın antidemokratik bir uygulama olduğunu söyledi. 

“TOPLUM TEKTİPLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Panel, İHD Mersin Şube Başkanı Tanrıverdi’nin açıklamasının üzerine İHD Eşgenel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın moderatörlüğünde başladı. Tek tip kıyafet uygulamasının toplumu tekleştirmek ve yeniden şekillendirmenin bir yöntemi olduğunu savunan Türkdoğan, ‘Cezaevlerinde Tek Tip’ konulu panellerin Mersin’de olduğu gibi birçok kentte yasaklandığını dile getirdi. Tek tip kıyafet uygulamasına karşı çeşitli panel ve toplantılar gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Türkdoğan, “Bu panelin Mersin’de yapılması önemli. Mersin’e bir ağırlık verilmeye çalışılıyor. Birçok kentte panellerimiz yasaklandı ancak ilerleyen zamanlarda halk toplantıları arttırılacak. Bu iş eskiden olduğu gibi sadece cezaevlerinin sırtına yüklenmeyecek. Dışarıda gerçekleştireceğimiz panellerle, toplantılarla tek tip kıyafete karşı adımlar atacağız. Panel cezaevlerindeki mücadele katkı sunarsa rolünü oynamış olacak” dedi. Türkdoğan’ın açılış konuşmasının ardından panelistler tek tip kıyafet uygulaması hakkında bilgi verdi. 
Panel, yurttaşların soruları ve yakınlarının cezaevlerinde yaşadıklarına dair anlatımları ile devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA