AKKUYU NÜKLEERDE HİSSE SATIŞI GÜNDEMDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NÜKLEERDE HİSSE SATIŞI GÜNDEMDE


 

Rus Rosatom kamu şirketinin 2018 yılında Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’unun satılmasına ilişkin anlaşma imzalamayı planladığı belirtildi.

Rus haber ajansı TASS’a konuşan Rosatom’dan kaynak, nükleer santralin ilk enerji bloğunun teslim süresinin yatırımcıların projeye katılmasına direk bağlı olduğunu kaydetti.

Kaynak, ”Rosatom 2018 yılında Akkuyu nükleer santrali hisselerinin yüzde 49’unu satmayı hedefliyor. Bu gelişme 2023 yılına ilişkin planları direk olarak etkiliyor” dedi. Rosatom’un geçen yıl Akkuyu çalışmalarını olumlu değerlendirdiğini dile getiren kaynak şu şekilde konuştu: “Projenin gerçekleştirilmesini büyük ölçüde hızlandırdık, bu yıl yeni son derece önemli aşamaya giriyoruz, lisans alarak bu ülkedeki yatırımcılarla çalışmaya başlayabileceğiz. Bu yılın başarılı olması 2023 yılında yapılması planlanan santralin teslimatını etkileyecek. 2018 yılında Türkiye Hükümeti ile elde edeceğimiz başarılar nükleer santralin 2023 yılında kutlanacak Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl dönümüne kadar teslim edilmesini sağlayabilecek.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA