“KAÇAKÇILAR BULUYOR DA HÜKÜMET BULAMIYOR MU?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KAÇAKÇILAR BULUYOR DA HÜKÜMET BULAMIYOR MU?”


 

CHP Milletvekili Atıcı, son günlerde Tarsus’ta yapılan kaçak kazılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Atıcı, AKP Hükümetinin devletin tüm imkanları ile bir senedir arayıp hiçbir şey bulamadığını iddia ettiği yerde, kaçakçıların üç beş gün içinde tarihi eserler bulduğuna dikkat çekti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Atıcı, “Basına da yansıyan bilgilere göre, çukur zeminde, üzerinde balık ve kuş figürleri bulunan 5 metrekare genişliğinde mozaik ile 80 santimetre çapında kalp şeklinde ve lahit olduğu değerlendirilen sütun taşı bulunmuş. Bu lahdin M.S. 2’nci Yüzyıl’dan kalma olduğu da değerlendiriliyor” dedi. Bu haberler üzerine Tarsus’ta kamuoyunun da çok yakında takip ettiği gizemli kazıyı anımsatan Atıcı, açıklamasında şunlara yer verdi:
“Bu kazıyı aylarca takip ettik. Ben bizzat, altı defa girmeye çalıştım. Her seferinde uzun namlulu silahlar taşıyan özel harekat görevlileri tarafından engellendim. Kazıyla ilgili her türlü iddia ortaya atıldı. Vatikan’ın taraf olduğundan, İncil arandığına kadar iddialar günlerce tartışıldı. Tüm bu girişimlerimize karşılık, resmi makamlar bize sadece ‘kiremit ve küp parçaları’ bulunduğunu söyledi. 
Şimdi, yine Tarsus’ta, kaçakçılar kısıtlı imkanları ile 4 metre kazı yaparak yüzyıllarca öncesine ait lahit buluyor. Ama devletin tüm donanım ve yetkileri ile metrelerce derinlikte gerçekleştirilen kazıda bir iki kiremit parçası dışında hiçbir şey bulunmadığına inanmamızı istiyorlar. Yani, kaçakçıların bulduğunu AKP Hükümeti bulamıyor mu, yoksa hükümet bulduğunu halktan gizlemeyi mi tercih ediyor. Bu konudaki takdiri halkımıza bırakıyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA