“BALIK ÇİFTLİKLERİ ŞAİBELİ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BALIK ÇİFTLİKLERİ ŞAİBELİ!”


 

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Genel Sekreteri Korer Özbenli, günlerdir tartışılan balık çiftliklerine karşı ortak mücadele vurgusu yaptı.

SONER AYDIN

Yazar Semih Vural ve Meriç Alkan tarafından kaleme alınan ‘Mersin Antik Kilikya Limanları’ kitabının Deniz Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtımı sırasında kitapta da sözü edilen tarihi Dana Adası çevresinde kurulan balık çiftlikleri gündeme geldi.  Bir gazetecinin balık çiftlikleriyle ilgili sorusuna yanıt veren MDTO Genel Sekreteri Özbenli, ortak mücadele vurgusu yaptı. 

“ÇED’DEN KAÇMAK İÇİN KÜÇÜK ÇİFTLİKLER KURULUYOR”
Balık çiftliklerinin Mersin’in tarihi mekânlarına yakınlığı nedeniyle çok ciddi bir sorun oluşturduğunun altını çizen Özbenli, “Balık çiftlikleriyle ilgili zararlı ve yararlı diye iki görüş oluşsa da, Deniz Ticaret Odası olarak değerlendirdiğimizde bir ekonomik değer yarattığı doğrudur. Bilimsel koşullar çerçevesinde yapılması halinde bölge ekonomisine ve balık üretime katkı yaratacağı ifade ediliyor ancak burada yapılmak istenen, çevresel etki değerlendirmelerinden kaçmak adına bin tonun altında gösterilerek 40 tane üretim çiftliği var. Bu bir şaibe yaratıyor” dedi.

“BAKAN ‘BALIK ÇİFTLİĞİ’ SORUMUZU YANITSIZ BIRAKTI”

Balık çiftlikleri konusunu Çevre Bakanı ile görüştüğünü kaydeden Özbenli, “Bakan, Çevre Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) olmasa bile tesislerin bir rapor çerçevesinde yapıldığını söyledi. Ancak yan yana 40 tane üretim çiftliğini düşündüğümüzde, 40 bin ton üretimin yapıldığına dair soruya ise cevap veremedi. Mersin bir çok konuda bir araya gelmekte sorun yaşıyor. Ancak gördüğüm kadarıyla bu konuda bir birliktelik, ortak mücadele var.  Üniversitelerin ne hale geldiğini biliyorsunuz. Böyle bir konuya yaklaşmaktan çekiniyorlar ama bu konu sadece üniversiteye bırakılacak bir konu değil Mersin’in tümünü ilgilendiren bir konu. Özellikle tarihi dokusuna sahip çıkmak isteyen herkesimi ilgilendiren bir konu. Dolayısıyla siyasiler bir şeyler beklemeden kent olarak bir şeyler yapmamız lazım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA