AFRİN’DE SAVAŞMAK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDULAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AFRİN’DE SAVAŞMAK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDULAR


 

Mersin’de yaşları 25 ila 73 arasında değişen bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin muhtemel Afrin operasyonuna katılmak üzere gönülle asker olmak için askerlik şubesine başvurdu.

Hazırladıkları dilekçelerle birlikte merkez Akdeniz ilçesindeki Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Şubesi Başkanlığı'na gelen 6 kişi, gönüllü asker olmak için müracaatta bulundu.
Dilekçelerini vermeden önce gönüllüler adına açıklama yapan 73 yaşındaki Mustafa Ongun, vatanını, milletini seven herkesi terörle mücadele etmeye çağırdı. Türkiye'nin başına bir terör belasının musallat edilmeye çalışıldığını dile getiren Ongun, "Türkiye'de yaşayan, 'ben Müslümanım' diyen, vatanını, milletini seven bütün vatandaşlara sesleniyorum. Bir terör belası başımıza musallat olmuştur. Bunu def etmek için ordumuz, askerimiz eli tetikte beklerken, biz Mersin'de yatağımızda rahat uyuyup da memleketi yabancılara peşkeş çekenlere sessiz kalamayız" dedi.
Bu nedenle Afrin operasyonuna katılmak üzere gönüllü asker olmak istediklerini kaydeden Ongun, "Allah kısmet ederse gidip sınırda memleketimizi koruyacağız ve savaşacağız. Kanımızın son damlasına kadar mücadelede ederek bu ülkeyi ne ABD'ye, ne Yahudi'ye, ne de haçlı ordularına teslim etmeyeceğiz. Ülkemizi kimse işgal edemeyecek. Müslümanlar güçlüdür. Onların silahları varsa bizim de şehitlerimiz var. Dinimize, vatanımıza, milletimize sahip çıkmak için şu anda buradayız. Beşikten mezara kadar bu ülkede yaşayan herkes askerdir. Ben 73 yaşındayım bu ülke için savaşıp şehit olacağım" diye konuştu.
Ongun, daha sonra beraberindekilerle birlikte gönüllü asker olmak için hazırladıkları dilekçeleri Askerlik Şube Başkanlığına teslim etti. (iha)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA