TARSUSLU FIRINCILARA AKADEMİK EĞİTİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUSLU FIRINCILARA AKADEMİK EĞİTİM


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Gülden Gökşen’in; ‘Fırıncılık Sektöründe Sürdürülebilir ve Hijyenik Üretim İçin İyi Uygulamalar Değişimi (BAKESUS)’ isimli projesinin 3’üncü toplantısı yapıldı.

Mersin Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya; İspanya Ortağı Valencia'de faaliyet gösteren Betelgeux Şirketi temsilcileri Carmen Donet ve Fernando Lorenzo, İtalya ortağı Perugia‘da faaliyet gösteren Confederazione Italiana Agricoltori Regione Umbria (CIA) isimli konfederasyonun proje sorumluları Massimo Canalicchio ve Andrea Palomba, Çek Cumhuriyeti ortağı Prag’ta faaliyet gösteren Food Research Institute (VUUP) isimli araştırma merkezinin çalışanları Jakub Škába ve Marian Urban ile Tarsus Belediyesi’nden Hakan Kumdereli, Serdar Akkoç, Ersin Eker ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim elemanları Prof. Dr. H. İbrahim Ekiz, Prof. Dr. Nüzhet Türker, Doç. Dr. Sedat Sayar ve Arş. Gör. Gülden Gökşen katıldı.

Proje ortaklarıyla ilk toplantının 2-3 Mart 2017 tarihleri arasında İspanya‘nın Valencia şehrinde gerçekleştirildiği proje kapsamında; fırın ve pastane gibi unlu mamulleri sektörü için üretimde kalite yönetimi, iyi çevre ve hijyen uygulamaları konularında eğitim metodolojileri oluşturuluyor. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan ve Avrupa Komisyonu’nca Erasmus+Stratejik Ortaklık Projesi olarak hibe desteği almaya hak kazanan proje, fırıncılık sektöründeki eksikliklerin giderilmesi amacını taşıyor. 
Türkiye, İspanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve yerelde Tarsus Belediyesi olmak üzere 5 proje ortağının temsilcileri MEÜ’yü ziyaret etti. 
Ziyarete; Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. İbrahim Ekiz, Gıda Mühendisliği öğretim elemanları Prof. Dr. Nüzhet Türker, Doç. Dr. Sedat Sayar ve Arş. Gör. Gülden Gökşen eşlik etti. Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mühendislik Fakültesi’ni gezen konuklar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Prof. Dr. Yaşar, katılımcılara sertifikalarını takdim etti.
BAKESUS projesi kapsamında sağlıklı fırıncılık ürünleri üretimini, tüketimini ve sürdürülebilir çevre koşullarını artırmaya yönelik çalışma yürüttüklerini kaydeden Arş. Gör. Gökşen, 24 ay sürecek projeyi şöyle özetledi: “Unlu mamuller sektöründe işin mutfağında olanların eğitimini çok önemseniyoruz. Hazırladığımız projeyle bu alanda çalışanlara özellikle hijyen konusunda bir şeyler kazandırmayı hedefliyoruz. Projemizin Avrupa ülkelerinde fırıncılık sektörüne yönelik ihtiyaç analizleri yapıldıktan sonra 4 lisanda verilmesi planlanan derslerin içeriğini belirleyerek e-öğrenme aracının ilk taslağını oluşturmaya başlayacağız. Fırın çalışanları, internet sayfamıza giriş yaparak eğitim modüllerimizden ayrı ayrı sunumları izleyebilecek. Bu sunumlar uzaktan eğitimle birlikte canlı olarak da gerçekleştirilecek. Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına eğitimi yüz yüze vereceğiz. Projenin sonuna doğru da eğitimlerin faydası üzerine bir değerlendirme yapacağız ve eğitime katılan fırıncılarımıza sertifika vereceğiz. Projemizi, ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek ulusal ve uluslararası yaygınlaştıracağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA