ACIMIZ HALA TAZE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ACIMIZ HALA TAZE


 

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 25’inci yıl dönümünde Atatürk Parkı içerisinde bulunan anıtı önünde anıldı.

Mehmet Nabi Batuk

Aracına tuzaklanan bomba ile 24 Ocak 1993 tarihinde katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 25. Yıl dönümünde Mersin’de anıldı. Sabah saatlerinde Atatürk Parkı içerisindeki Uğur Mumcu anıtı önünde toplanan basın mensupları Mumcu ve katledilen diğer gazeteciler onuruna bir dakikalık sayg duruşunda bulunurken hemen akabinde İstiklal Marşı okudu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ında destek verdiği törende konuşma yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, “Biz o katledildiği günden beri her 24 Ocak’ta biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz” dedi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal,  “Uğur Mumcu “Vurulduk ey halkım unutma bizi” diyor ya bizde giderek azalıyoruz farkındaysanız. Gazeteci dediğiniz hiçbir çıkar ve siyasi gruba yaslanmadan ülkesi bağımsızlığı ve yaşadığı kent için mücadele veren insandır. Gazeteci korkmayandır, muhaliftir ve yazandır. Gerçek gazeteciler tarafsızdır. Sadece ülkesinden, kentinden ve bağımsızlığından yana, yoksuldan yana taraftır. Biz Anadolu basınının yolu, Mustafa Kemal ile Samsun’a çıkan gazetecilik anlayışının yoludur. Biz o katledildiği günden beri her 24 Ocak’ta biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin nasıl değiştiğini görüyorsunuz. Bu süreçte gazeteciliğin de nasıl değiştiğini birlikte görüyoruz. Kamu reklamlarının yüzde 90’nın belirli çıkar gruplarına verildiği bir ülkede işte sayımızın ne kadar azaldığını üzülerek görüyoruz” diye konuştu.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA