“Kenti betonlaştırmayalım!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kenti betonlaştırmayalım!”


 

Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç, kentin imar planları ile günden güne betonlaştırıldığını itiraf etti. Genç, “Bu kenti neden daha fazla betonlaştıralım anlamıyorum. Zaten meclis Yenişehir’le ilgili yanlış karar alıyor, bari daha fazla betonlaştırmayalım” dedi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi olağanüstü gündemle toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. İdareden ve komisyonlardan gelen konuların görüşüldüğü meclise Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç’in ilçe ile ilgili serzenişleri damga vurdu. Genç Yenişehir’in yanlış imar planları betonlaştırılmaya çalışıldığını savunarak, “Meclis Yenişehir’le ilgili yanlış kararlar veriyor. Sesimizi çıkartmıyoruz ama bari daha fazla betonlaştırılmasına izin vermeyelim” diye konuştu.

“BAZI BÖLGELER 0,90, BAZI YERLER 0,75’TE BIRAKILMIŞ”

Olağanüstü gündemle toplanan mecliste Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde uygulanacak 1/5 bin Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı görüşüldü. Mersin’in yıllardır beklediği 1/5 binlik plan Büyükşehir Meclis’inden geçti. Meclis üyelerinin kabul oyları ile geçen plan oylanması öncesi HDP’li meclis üyesi Mustafa Güler, planın kapsayıcı ve sorun çözücü olduğunu ancak Yenişehir’de emsal 0,90 olarak verilirken bir bölgenin 0,75’te bırakıldığını, ileride bu durumun sorun yaşatacağını söyledi. Nazım imar planlarının adil ve kapsayıcı olduğu sürece kabulü yüksek olacağını kaydeden Güler, “İmar düzenlemesi ile ilgili 2. tabın da bir an önce hayata geçirilmesini diliyorum. Ancak Yenişehir bölgesinde itiraz edilebilecek bir kısım var. Yenişehir’de bir bölüm 0,75’de bırakılmış. Çünkü kuzeyi, doğusu, batısı, güneyi 0,90 olarak belirlenmiş. Bu bölgenin 0,75’te bırakılması itirazlara neden olabilir. Geçmişte emsal düşüktü sonrasında yükseltildi ama çevresinin 0,90 olarak belirlenmesi soruna neden olabilir. Bu bölgenin de 0,90’a yükseltilerek sorunun çözülmesini talep ediyorum. Bu sorun burada çözülürse geleceğe taşınmamış olacak” dedi.

“MECLİS YENİŞEHİR’LE İLGİLİ YANLIŞ KARARLAR ALIYOR”

HDP’li meclis üyesi Mustafa Güler’in arından söz alan Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç ise emsalin yükseltilerek Yenişehir’in ve kentin daha fazla betonlaştırıldığını savundu. Yenişehir’in betonlaştırılmasına karşı çıkarak cazibe merkezi haline getirdiklerini kaydeden Genç, “Burada belediye meclisinin kentten yana karar almaları, onları savunması gerekirken bir takım vatandaşlardan yana açıklamalar yapılıyor. Bir kısım vatandaş kazanıyor, kamu kaybediyor. Bu kent hepimizin. Bugün Yenişehir’de bizim direnmemizle yeni bir şehir oluştu. Bu şehir bu şekilde oluştu. Eğer orada yoğunluk 1,50 olsaydı Yenişehir kötü bir yer olurdu Mustafa Bey orada bina yapmazdı, sizler orada oturmazdınız. Kötü bir şehir olurdu. Bugün Mersin’in yüz akı cazibe merkezi oluştu. Sebebi fazla betonlaşmadığından. Neden bu kenti daha fazla betonlaştıralım ben anlamıyorum. Anlamak mümkün değil. Zaten Yenişehir’le ilgili bu meclis zaten yanlış karar alıyor biraz daha betonlaştırıyor biz sesimizi çıkartmıyoruz ama bari daha betonlaştırmayalım” diye konuştu.

“YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÜZERİNDE 469 DAVA VAR”

Yenişehir Belediyesi ile arsa spekülatörleri arasında 469 davanın olduğunu aktaran Genç şunları söyledi: “Mecliste bazı kişilerin temsilcileri var sanki. Mustafa bazı şeylerin adaletsiz olduğundan bahsediyor. 2013 yılında Akdeniz Oyunları Mersin’e verildi. Eğer ben belediye başkanı olmasaydım bu organizasyon Mersin’e verilmeyecekti. Dönemin belediye başkanı 1/5 binlik plan revizyonu yapılmazsa bu tesisler yapılamaz demişti. Ben de mevcut 1/1000’lik planlar var dedim ve bu planlarla tesisler yapılabilir dedim ve nihayetinde tesisler yapıldı. Biz belediye olarak ihtiyaç olan arsaları verdik. Mustafa beyin 0,90 ve 0,75 dediği yerler bir önceki planda 0,60’tı. 0,60’tan 0,75’e çıkartıldı. Ancak buralar donatılarla 0,90’a çıkartılıyor. Bu donatılar olmasa herkes 0,75’le bu binaları yapacak. Peki, hepsini 0,90’a çıkartalım. Belediyeler, kamu bu donatıları nasıl çözecek. Yenişehir Belediyesi’nin üzerinde şuan 469 dava var. Arsa spekülatörleri var. Gelip vatandaşın elinden 50-100 liraya bu arsaları alıyorlar, ardından sosyal donatılarla birlikte belediyeye 700-800 liraya dayatılıyorlar.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA